Winst op GEO: Neptunia stevig in middenmoot

Neptunia heeft de eerste thuiswedstrijd na de winterstop gewonnen van GEO. Op Sportpark Uitwierde was Neptunia duidelijk de bovenliggende partij, maar de thuisploeg had twee dode spelmomenten nodig om te scoren. Myron Reiffers onderscheidde zich door beide treffers te maken: 2-1.

Door de lichte vorst was het nog even de vraag of de wedstrijd door zou gaan, maar dat bleek uiteindelijk geen probleem. Het veld was wel hobbelig en dat maakte goed voetbal lastig. Neptunia was in de openingsfase van de wedstrijd nog zoekende en dat leverde bijna een tegendoelpunt op, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens buitenspel.

Na enkele minuten nam Neptunia de wedstrijd in handen. Neptunia combineerde duidelijk makkelijker dan de tegenstander en zocht de aanval. Verdedigend hadden de gasten de zaken aardig voor elkaar, want Neptunia produceerde alleen afstandschoten van De Jong, Cecilia en Reiffers die weinig gevaarlijk waren. Na een halfuur spelen was Reiffers dichtbij de openingstreffer, maar zijn kopbal belandde op de bovenkant van de lat.

De ruststand was dus 0-0 en daar was Neptunia ontevreden over. Om afstand te doen van de onderste plaatsen, kon er vandaag een belangrijke slag worden geslagen en laagvlieger GEO op zes punten achterstand zetten.  Als GEO zou winnen, zouden de degradatiezorgen opeens weer aanwezig zijn.

Het was daarom even schrikken toen GEO, vlak na rust, op voorsprong kwam. GEO, dat in de combinatie weinig tot niets creëert maar in standaardsituaties erg gevaarlijk is, kreeg een vrije trap aan de rechterkant van het veld. De bal werd hoog het strafschopgebied ingepompt en weggekopt, maar topscorer Teunis stond op de goede plek om de afgeslagen bal hard binnen te volleren: 0-1.

Maar al drie minuten later had Neptunia de opgelopen schade hersteld. In een klutssituatie voor het doel van GEO werd verdediger Schuijl onderuit gehaald en dus wees de scheidsrechter naar de stip. Reiffers liet de keeper kansloos en maakte in zijn tweede wedstrijd zijn eerste officiële doelpunt voor Neptunia: 1-1.

Een kleine tien minuten later kwam Neptunia zelfs op voorsprong. Cecilia mocht vanaf de linkerkant aanleggen voor een vrije trap en vond het hoofd van Reiffers. Hij kopte tegendraads in, waardoor de bal in de linkerhoek viel: 2-1. De grensrechter had buitenspel gezien, maar de scheidsrechter stond op dezelfde lijn en had weliswaar ook buitenspel gezien, maar niet van Reiffers. Hoewel de scheidsrechter lange tijd niet duidelijk aangaf of die nu een doelpunt of buitenspel gaf, was de voorsprong uiteindelijk een feit.

Een paar minuten later raakte invaller Boerma, na een mooie aanval, snoeihard de onderkant van de lat en dus bleef de spanning in de wedstrijd.  GEO pompte de bal door middel van corners en vrije trappen een aantal keer gevaarlijk voor het doel, maar de verdediging van Neptunia deed haar werk in die situaties naar behoren.

Neptunia had echter de wedstrijd allang moeten beslissen. Invaller La Faille kreeg nog een grote schietkans, maar raakte de bal verkeerd. Reiffers raakte voor de tweede keer de lat uit een directe vrije trap en Stam vond na een mooie aanval keeper Heslinga op zijn weg. Heslinga pakte voor GEO eerder dit seizoen een punt voor GEO, toen de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

Dit keer mag Neptunia, na drie wedstrijden zonder overwinning, drie punten bijschrijven. Door de winst stijgt Neptunia naar de achtste plaats en zet zichzelf stevig in de middenmoot. De achterstand op de nummer zes is slechts één punt, maar de voorsprong op de nummer elf is ook maar drie punten.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen HS’88 op het programma.

Opstelling Neptunia: Buntjer; Koolhof, Schuijl, Luijmers, Steenbergen (58. La Faille); Van Spaandonk (58. Boerma), Stam, Meijerhof, De Jong; Cecilia, Reiffers.

Opstelling GEO: Heslinga; Van der Tuuk, Drabe, Sagel, Nieuwbeerta; Dreise, Van Zanten, Van de Belt Teunis; Ahee, Top.