Weer geen punten in thuiswedstrijd

Neptunia heeft ook in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen geen punten kunnen pakken. Tegen De Fivel werd een kleine en zure nederlaag geleden.

In de aanloop naar deze wedstrijd was er veel nieuws uit de ziekenboeg. Wie kan er wel spelen en wie niet? Uiteindelijk bleken Pieter Meijerhof, Roy Boxmeer en Robert Steenbergen fit genoeg om te spelen, maar moest Shantony Cecilia zich ziek afmelden. Van de jarige Wiebren de Jong was al langer bekend dat hij een paar week uit de roulatie is. Hij voegt zich bij Frank Molema, die al langer geblesseerd is.

Het begin van de wedstrijd was voor De Fivel. Zij konden al in de eerste minuut alleen op doelman Christiaan Buntjer af, maar de snelheid ontbrak bij de spits uit Zeerijp. Daarna neutraliseerde de wedstrijd. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en geen van beide verdiende de voorsprong.

Toch kwamen de bezoekers goedkoop op voorsprong. Neptunia verzuimde de bal resoluut weg te werken, waardoor De Fivel de kans kreeg de bal hoog bij de tweede paal neer te leggen. De bal leek een prooi voor Buntjer, maar hij bokste de bal tegen een tegenstander op en de bal verdween in het doel: 0-1.

Neptunia liep dus weer achter de feiten aan. Net als in de voorgaande beker- en competitiewedstrijden werd de openingstreffer gemaakt door de tegenstander. Neptunia was vlak voor rust nog dichtbij de gelijkmaker. Na sterk doorgaan van Ivar Boerma kwam de bal bij Michiel van Spaandonk. De keeper kwam snel uit zijn doel waardoor Van Spaandonk besloot de bal over de keeper te liften, maar de bal belandde op de lat.

De achterstand betekende dat er weer extra risico genomen moest worden. Meer ruimte voor De Fivel, maar zij verzuimden hier goed van te profiteren en scoorden niet meer. De eerste kans in de tweede helft van Neptunia was voor Ruben Stam, maar de keeper kon het schot van Stam met de linkerbeen eenvoudig keren.

De nederlaag voelde nog zuurder aan omdat de kansen wel aanwezig waren om een punt over te houden aan deze wedstrijd. De grootste kans ontstond nadat aan de rechterkant Andy La Faille fraai werd vrij gespeeld. La Faille bereikte met zijn voorzet Van Spaandonk. Van Spaandonk creërde een vrije schietkans, maar schoot hoog over. Dat is in dit jonge seizoen al iets te vaak gebeurd.

Neptunia was niet meer bij machte om een slotoffensief te forceren. De punten gaan naar Zeerijp. Zij geven een vervolg aan de goede competitiestart en brachten Neptunia de tweede thuisnederlaag toe.

Volgende week staat de eerste derby op het programma. In Appingedam is De Pelikanen de tegenstander.