Vechtlust Neptunia niet beloond

Neptunia heeft de uitwedstrijd tegen Godlinze niet weten te winnen. In Godlinze stond Neptunia in de rust al met 2-0 achter. In de tweede helft werd alles gegeven om een punt mee te nemen naar Delfzijl. Na de aansluitingstreffer van Dyon Schuijl hing de gelijkmaker in de lucht, maar in de slotfase counterde Godlinze naar de overwinning.

De flow waarin Neptunia leeft, duurt inmiddels al drie weken. De wedstrijden tegen Grootegast, Corenos en Mamio werden niet alleen gewonnen, maar er werd ook goed gevoetbald en volop gescoord. In die wedstrijden scoorde Neptunia telkens vijf keer.

Godlinze valt voorlopig tegen. Door de vele versterkingen van onder andere Holwierde, dat uitkwam in de eerste klasse, werd vooraf verwacht dat zij serieus zouden meedoen in de strijd om de titel. Voorlopig staat Godlinze in de subtop en voorafgaand aan deze wedstrijd maar één punt boven Neptunia.

De wedstrijd was bovendien één waarbij tegenstellingen tussen beide clubs benadrukt werden. Waar Godlinze de spelers van buitenaf haalt, komt Neptunia met bijna een volledig elftal dat afkomstig is uit de eigen jeugd.

Op het kleine en drassige veld in Godlinze was de thuisploeg in de eerste helft de bovenliggende partij. Neptunia slaagde er niet in om druk te krijgen op de achterste linie van Godlinze. De thuisploeg domineerde de eerste helft. In balbezit slaagde Neptunia er bovendien niet in om de spitsen Shanthony Cecilia en Dyon Schuijl in kansrijke positie te krijgen.

De ruststand in Godlinze was 2-0. Beide doelpunten vielen in het tweede gedeelte van de eerste helft. Het eerste doelpunt viel na een klein halfuur spelen. De rechtsbenige linkermiddenvelder van Godlinze draaide naar binnen voor een voorzet. De strakke voorzet werd door niemand aangeraakt waardoor de bal doorschoot  richting de verre hoek: 1-0. Enkele minuten later werd de score verdubbeld toen de rechtsback van Godlinze een afgeslagen voorzet oppikte. Met een knap schot versloeg hij doelman Christiaan Buntjer in het dak van het doel: 2-0.

In de tweede helft hield Neptunia hoop op een goed resultaat. Tegen Grootegast werd er namelijk ook een 2-0 achterstand omgebogen in een voorsprong. Na de hervatting was een totaal ander spelbeeld te zien. Dit keer lukt het Neptunia wel om druk te krijgen op de achterste linie van Godlinze, waardoor de bezoekers beter in het spel kwamen. Neptunia was de betere ploeg.

In de 54e minuut kwam Neptunia terug in de wedstrijd. Michiel van Spaandonk pikte de bal op de helft van Godlinze op en zette Dyon Schuijl aan het werk. Schuijl nam de bal goed mee en wipte, net als tegen Grootegast, de bal over ex-Neptuniaan Robbin Kuipers heen. Hiermee was de spanning volledig terug in de wedstrijd.

Neptunia zat goed in de wedstrijd. Bovendien werd er gestreden voor elke meter, waardoor Godlinze niet meer gevaarlijk werd. De tegenstander stond met de rug tegen de muur, maar grote kansen op de gelijkmaker bleven uit. Een aantal keer kwam Neptunia dreigend richting het doel. Wiebren de Jong kwam twee keer door op links, maar de voortzetting kwam niet bij een medespeler. Daarnaast kwam Cecilia vanaf links in schotpositie, maar het schot met de rechterbeen kon keeper Kuipers niet verrassen. Tien minuten voor tijd kreeg Van Spaandonk nog een kopkans, maar de bal werd met de schouder geraakt waardoor een kans op een doelpunt verkeken was.

Om Neptunia van scoren af te houden, schuwde Godlinze ruw spel niet. Met vijf gele kaarten kwamen zij nog goed weg. Ex-Neptuniaan Deriksson kwam bijvoorbeeld goed weg met slechts één keer geel, na twee grove overtredingen op Pieter Meijerhof.

In het laatste deel had Neptunia spits Ivar Boerma ingebracht voor verdediger Marc Schuijl. De jacht op de gelijkmaker ging door, en de ruimte achterin werd steeds groter. Godlinze profiteerde vlak voor tijd van die ruimte. De rechtsback van de thuisploeg ontweek enkele tackles en speelde de linkeraanvaller vrij. Hij krulde bal in de verre hoek en de wedstrijd was beslist: 3-1. In blessuretijd kreeg Boerma nog een goede kopkans, maar hij kopte over.

Op basis van de tweede helft had Neptunia zeker een punt verdiend, maar de opgelopen schade in de eerste helft was te groot. Desondanks kon Neptunia met opgeheven hoofd het speelveld verlaten en zich gereedmaken voor de volgende wedstrijd. Over twee weken komt Appingedam naar Sportpark Uitwierde.