Opnieuw een overwinning voor El Magico

DELFZIJL- Het was afgelopen zondag een prachtige voetbalochtend op sportpark Uitwierde. De zon scheen, het veld lag er goed bij. Kortom een uitstekende decor voor de wedstrijd El Magico tegen Froombosch

Na de 3 punten van vorige week tegen ASVB, was het vertrouwen groot.
El Magico begon niet scherp. Na een pas van Roels naar een onzichtbare medespeler kwam de thuisploeg met de schrik vrij, omdat Froombosch zich geen raad wist met het cadeautje.
Voorin ontbrak de scherpte eveneens. Gelegenheidskeeper Niek “De Vrij” Verheek stichtte met zijn uitstekende lange uittrap gevaar voor de tegenpartij. Spits Van Dijken nam de uittrap in ontvangst en wist Gurt te bedienen, deze wist de bal niet achter de wat zwaar ogende keeper te krijgen.
Na enige achtergrondinformatie te hebben ingewonnen, bleek dat dit gebrek aan scherpte voor een groot deel te wijden valt aan de bbq van de dag ervoor.
Kort hierna was de slappe houding goed zichtbaar. De spits van Froombosch nam de bal mee langs de flank. Verdediger Martinrazzi, nog niet bijgekomen van zijn bezoek aan een stroomkast liet zich eruit lopen. De voorzet van de Boschenaar kwam bij de 2e paal terecht waar 13 man van de tegenpartij vrijstonden om de bal in te tikken. Een onverdiende 1-0 achterstand was het gevolg.
El magico was wakker geschud. Niet lang na de domper wist de thuisploeg de gelijkmaker op het scorebord te zetten.  Vlak voor rust werd het zelfs 2-1 een voorzet van de linkerkant door Manostef Van Dijken kwam bij Evert Sowikromo terecht die zich in de punt had gemeld. Hij leek de bal te verspelen, maar zette goed door en wist deze bij Gurt te krijgen. Gurt liet deze buitenkans niet onbenut en schoof het leer achter de keeper. El Magico ging met een 2-1 voorsprong aan de thee.

De 2e helft begon met een aantal wisselingen. Opvallend was dat  Gert-jan Hooites zich in de spits meldde voor de gewisselde Gurt. De laaghangende zon in combinatie met de uittrappen van Verheek bleek dodelijk voor Froombosch. De keeper veloor het zicht op de bal waardoor Hooites in de rebound eenvoudig kon intikken.

Toen er enige tijd later hands werd gemaakt door de uitploeg, ging de bal op de stip. Martinrazzi ging achter de bal staan en schoot de bal stijf in de kruising. 4-1. De wedstrijd was gelopen.
Kansen waren er nog wel. Zo wist Hooites de bal 2 cm voor de lijn 12km over te schieten. Deze actie leverde hem dan ook de houten haan op.

Vlak voor tijd deed Froombosch nog wat terug door een bal door het midden die niet goed weggewerkt werd onder Verheek door te schuiven.
De overwinning kwam echter nimmer in gevaar.

Na de wedstrijd was er in de kleedkamer nog wat ge-emmer. Een chagrijnige Highlander werd stampvoetend gesignaleerd toen hij het sportpark verliet.
El Magico staat gedeeld 1e en speelt volgende week uit tegen Noordster.