Off-day levert wederom nul punten op

Neptunia is er niet in geslaagd om een goed resultaat weg te halen bij VVS Oostwold. Hoewel Neptunia ongeveer de hele wedstrijd de bal in bezit had, deed het er veel te weinig mee. VVS ging goed om met de weinige kansen die zij kregen en scoorde twee keer, waardoor zij de overwinning in Oostwold hielden.

De eerste helft was niet om aan te zien. Neptunia had de bal, maar speelde in een enorm laag tempo. Bovendien waren de aanvallen erg voorspelbaar en eenvoudig te verdedigen door VVS. In de beginfase kwam Boerma echter, na een enorme fout bij VVS, alleen op de keeper. Boerma verzuimde om af te werken en legde breed op Reiffers, die voor een leeg doel naast schoot. De grensrechter had bovendien gevlagd voor buitenspel.

VVS, de ploeg van oud-trainer van Jan Veenhof, stelde voetballend bedroevend weinig voor en creëerde helemaal niets. In de rust werd nog eens benadrukt dat Neptunia alleen tevreden is met de drie punten.

In de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld te zien en het was wel duidelijk dat Neptunia weinig met het balbezit deed. Net als vorig jaar is Neptunia niet in staat om, als het voetballend even niet lukt, de mouwen op te stropen en de tegenstander op basis van wilskracht op de knieën te krijgen of om minimaal een punt te pakken. Een collectieve off-day is gelijk een verschrikkelijke pot. De ondergrens is veel te laag en dat was het vorige seizoen ook al het geval.

Ongeveer in de 70e minuut kwam VVS op voorsprong. Als zij een kans hadden om te scoren, dan was dat via een corner of een vrije trap. Deze keer kwam de vrije trap van de rechterkant, werd laag bij de eerste paal gegeven en de verdediging van Neptunia werkte de bal niet voldoende weg. Van dichtbij was een aanvaller van VVS het meest attent en maakte eenvoudig de 1-0.

In het laatste kwartier perste Neptunia er nog een slotoffensief uit. Er waren genoeg goede mogelijkheden om een aantal goede voorzetten te geven, maar vaak waren die voorzetten van te lage kwaliteit om er iets van te maken. Uit één van de weinige goede voorzetten schoot Cecilia op de binnenkant van de paal.

Hoewel Neptunia slecht speelde, was het wel beter dan VVS en was een punt verdiend geweest. Dat punt leek er ook te komen toen De Jong een rebound in het lege doel tikte, maar de grensrechter van VVS, die elke gelegenheid aangreep om in het voordeel van VVS te vlaggen, zag er buitenspel in. De scheidsrechter volgde dat discutabele advies en keurde het doelpunt af.

Vlak voor het einde van de wedstrijd schoot Cecilia de bal tegen een hand een VVS-verdediger aan. Door deze handsbal voorkwam hij een gevaarlijke situatie voor het doel en dus zou een penalty op zijn plaats zijn. Daar was iedereen het over eens, alleen de scheidsrechter had het niet waargenomen.

In blessuretijd schoot VVS nog een vrije trap binnen, waardoor zij op 2-0 kwamen. En dus verliest Neptunia al voor de derde keer in vier wedstrijden. De competitiestart valt simpelweg tegen.

Volgende week speelt Neptunia thuis tegen De Vogels.

Opstelling Neptunia: Buntjer; Nick Koolhof, Luijmers, De Jong, Jordy Koolhof (46. Steenbergen); Van Spaandonk (65. Marree), Meijerhof, Stam; Reiffers, Boerma, Cecilia.