Neptunia zet weg omhoog voort

Neptunia heeft de lastige uitwedstrijd tegen Veendam 1894 gewonnen. Na een uitstekende eerste helft stond het al 0-3 door drie goals van spits Ivar Boerma. Door deze winst, de derde op rij, is Neptunia gestegen naar de subtop van de vierde klasse. 

Na de goede wedstrijd vorige week in en tegen Middelstum zag de technische staf geen reden om de opstelling te veranderen. Wel keerden Schuijl (was geblesseerd) en Nick Koolhof (vakantie) weer terug, waardoor trainer Jan Potma zijn selectie in de breedte sterker zag worden.

Veendam 1894 won vorige week nipt van Mamio, maar kende daarvoor een zwakke reeks met maar één punt uit drie wedstrijden. De ploeg uit Veendam behaalde daarvoor uitstekende resultaten, waardoor zij op een 4e plaats staan.

Dat Neptunia uit de laatste twee wedstrijden veel vertrouwen had gehaald, bleek wel uit de eerste helft. Neptunia zette volop druk op de achterste linie van Veendam en kreeg daarmee de tegenstander op de knieën. Het felle jagen van spits Boerma werd na een kwartier spelen beloond, toen hij, na een te zachte terugspeelbal, eerder bij de bal was dan de keeper en de bal in het doel werkte.

Vijf minuten later kwam Neptunia goed weg, toen Veendam een grote kans kreeg nadat er sprake was van enige miscommunicatie in de verdediging van Neptunia. De spits van Veendam 1894 besloot om in kansrijke positie niet zelf te schieten, maar de bal voor te geven, waardoor zijn medespeler weliswaar scoorde, maar dit in buitenspelpositie deed.

Na een halfuur spelen maakte Boerma zijn tweede treffer van de middag. Boerma kreeg de bal van de linkerkant aangespeld op de rand van het strafschopgebied en mocht vrij uithalen. Het lage schot in de linkerhoek bleek onhoudbaar voor de keeper. Boerma, die voor dit duel slechts één competitietreffer had gemaakt, mikte vlak voor rust weer raak. Na een fantastische lange bal van Pieter Meijerhof over 50 meter bereikte Reiffers de achterlijn. Doordat de verdediging van Veendam verrast was door deze pass stond Boerma helemaal vrij. Reiffers trok de bal terug op Boerma en hij maakte met een laag schot zijn hattrick definitief.

Neptunia had de touwtjes deze wedstrijd stevig in handen en ook in de tweede helft kwamen de rood-witte spelers geen moment meer in de problemen. Verdedigend zat alles, net als in de eerste helft, nog steeds uitstekend in elkaar.  Maar net als vorige week tegen Middelstum, verzuimde de uitploeg om verder uit te lopen. Aanvallend gezien kwamen er steeds meer slordigheden in het spel en goede mogelijkheden werden om zeep geholpen. Het was ze vergeven, omdat er in de eerste helft al goed werk was geleverd. De grootste kans was voor Cecilia die één op één met de keeper de bal voorlangs schoot.

Een verdediger van de thuisploeg kreeg nog de rode kaart voorgehouden nadat hij de scheidsrechter een “blinde” had genoemd en daarna door bleef protesteren. Deze speler moest vervolgens door zijn medespelers tegengehouden worden, anders had hij de scheidsrechter iets aan gedaan.

Door deze winst stijgt Neptunia naar de zesde plaats. Drie weken geleden zag de wereld er nog heel anders uit, toen het kansloos verloor van hekkensluiter Engelbert en zelfs op een 13 plaats stond.

Volgende week mag Neptunia na twee uitwedstrijden op rij weer een thuiswedstrijd spelen. Tegenstander is dan Noordpool UFC uit Uithuizen.

Opstelling Neptunia: Roels; Jordy Koolhof (60. Nick Koolhof), De Jong, Luijmers; Van Spaandonk, Meijerhof, Stam, Abdulrahman (58. Marree); Reiffers, Boerma (87. Schuijl), Cecilia