Neptunia wint nu wel van Engelbert

Neptunia heeft de uitwedstrijd bij hekkensluiter Engelbert gewonnen. Waar de thuiswedstrijd tegen de rode lantaarndrager dramatisch met 0-3 verloren ging, legde Neptunia dit keer een redelijke wedstrijd op de mat. 

Op het hobbelige en droge veld was goed voetbal onmogelijk. De bal deed de gekste dingen en de bal fatsoenlijk aannemen was al een knappe prestatie. Het is duidelijk dat alle natuurgrasvelden wel een regenbui kunnen gebruiken. Gezien de omstandigheden legde Neptunia een acceptabel niveau op de mat. Engelbert, dat zes punten haalde uit de laatste twee wedstrijden, gaf de ploeg van trainer Jan Potma ook de ruimte om te voetballen.

Spits Michiel van Spaandonk raakte al na vijf minuten de lat. Na een halfuur spelen kwam de voorsprong er alsnog. Ruben Stam mocht aanleggen vanaf achttien meter en dat bleek een eenvoudig kunstje voor de middenvelder. Met een droge schuiver versloeg hij de keeper in de linkerhoek: 1-0.

Engelbert liet bij vlagen ook aardige dingen zien. Aan de bal zijn ze stukken beter dan hun concurrenten om de onderste plaatsen, maar verdedigend is het nogal matig. Op het middenveld laat Engelbert grote ruimtes en hoge ballen verdedigen kunnen ze niet. Elke voorzet die kwam van Shantony Cecilia bleek gevaarlijk, maar Neptunia wist uit deze situaties geen goal te maken. Engelbert kwam zelfs vlak na rust langszij, uit een terecht gegeven penalty.

Na ruim een uur spelen vernieuwde Neptunia de voorsprong. Barz Abdulrahman, die een uitstekende tweede helft speelde, werd alleen voor de keeper gezet door Cecilia. De dove rechterspits omspeelde de keeper en scoorde voor een leeg doel: 2-1. Abdulrahman scoorde even later opnieuw, maar de scheidsrechter keurde de goal af omdat grensrechter Damveld al had gevlagd voor een ingooi. De fluitist had het vlagsignaal in eerste instantie over het hoofd gezien, maar nam even later  het advies van de grensrechter toch over. De bal bleek, zo zou Damveld zijn fout ook toegeven, niet over de zijlijn geweest.

Een minuut later kwamen de Neptunianen goed weg, toen de centrale verdediger van de thuisploeg doorstoomde richting strafschopgebied en de bovenkant van de lat raakte. Dichterbij een doelpunt kwam de hekkensluiter niet. Abdulrahman raakte in de slotfase nog de lat en kwam in de blessuretijd alleen op doel af, maar gescoord werd er niet meer. Door de winst is de ploeg van trainer Jan Potma naar de vijfde plaats gestegen.

Volgende week speelt Neptunia thuis tegen Veendam 1894, dat uit de laatste zes wedstrijden slechts één punt haalde.