Neptunia wint niet van rood Noordpool

Ondanks dat Neptunia een helft lang tegen tien man speelde, heeft het niet kunnen winnen van Noordpool UFC. Pas in de 90e minuut maakte Cecilia de gelijkmaker uit een strafschop, waardoor Neptunia en Noordpool UFC afsloten met een 2-2 gelijkspel. 

De ploeg van trainer Jan Potma verkeerd in bloedvorm, want uit de laatste drie wedstrijden werden negen punten gepakt. Bovendien hield de ploeg al twee keer achter elkaar de nul, waardoor het op defensief gebied tot de beste teams uit deze klasse behoort.

Helaas kende Neptunia deze week erg veel personele problemen. Ivar Boerma, die vorige week nog driemaal raak schoot, moest nu afhaken met een hamstringblessure. Ook Jordy Koolhof kon niet spelen, terwijl Wiebren de Jong de wedstrijd ziek begon en in de rust bleek dat hij niet fit genoeg was om door te gaan. Abdulrahman liet zich na ruim een halfuur ook gedwongen wisselen vanwege een blessure aan de hamstring.

Neptunia begon de wedstrijd uitstekend. In de eerste 25 minuten trok het namelijk de lijn van afgelopen weken door. Met verzorgd positiespel werd Noordpool UFC achteruit gedrukt. Na deze periode van dominantie stond het slechts 1-0 voor de thuisploeg dankzij een laag afstandsschot van Kevin Reiffers.

Na deze fase werd het spel rommelig en begon ook Noordpool zich aanvallend te roeren. Neptunia zakte toen erg ver weg. De combinaties liepen niet meer en de spelers begrepen elkaar niet. In de 31e minuut kreeg Neptunia hiervoor de deksel op de neus, toen de spits van Noordpool UFC vanaf 20 meter uithaalde en scoorde. Voor rust maakten de bezoekers zelfs nog een treffer, toen de bal na een scrimmage voor het doel goed viel en de aanvaller van de uitploeg voor een leeg doel kon scoren.

Na deze sterke fase van Noordpool UFC kregen zij een flinke domper te verwerken, omdat hun gevaarlijkste aanvaller in de 44e minuut met rood van het veld werd gestuurd. De spits ging fors door op keeper Roels en was duidelijk te laat. Waar waarschijnlijk veel scheidsrechters deze overtreding afdoen met een gele kaart, gaf de vrouwelijke scheidsrechter moedig rood.

Door deze rode kaart was meteen al het gevaar van Noordpool verdwenen. In de tweede helft parkeerden zij namelijk een bus voor het eigen doel. Van enig gevaar voor het doel van Neptunia was geen sprake meer. Neptunia, dat in de tweede helft waarschijnlijk 90 procent balbezit had, poogde middels tientallen voorzetten de muur uit Uithuizen te doorbreken. Echter, het rood-witte elftal gaf teveel trage en hoge voorzetten in de buurt van de lange keeper, waardoor die vaak met gemak veel  voorzetten uit de lucht plukte.

Het spel van de thuisploeg was daarnaast ook in een te laag tempo en te voorspelbaar. Slechts sporadisch werd er gezocht naar de combinatie en te vaak voor de voorspelbare voorzet. Om Noordpool UFC echt pijn te doen, ontbrak er variatie en tempo. Spits Van Spaandonk kwam bijvoorbeeld totaal niet in het spel voor.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd ontving de linkermiddenvelder, overigens geheel terecht, zijn tweede gele kaart na een flinke schop op de scheenbeschermer van Nick Koolhof. De gelijkmaker leek hierdoor een kwestie van tijd, maar Neptunia had een penalty nodig om die op het scorebord te krijgen. Deze werd gegeven in de 90e minuut (Cecilia scoorde beheerst) nadat Schuijl een flinke trap tegen het hoofd ontving na een poging om de bal uit het strafschopgebied te schieten.

Hoewel Neptunia blij mag zijn dat het laat in de wedstrijd nog een punt aan deze wedstrijd overhoudt, is men ook ontevreden over het feit dat Noordpool UFC in de tweede helft te weinig in de problemen is gekomen. Op Sportpark Uitwierde dropen de spelers dus met gemengde gevoelens weer naar huis.

Volgende week speelt Neptunia wederom thuis. Dan komt Corenos uit Roodeschool, dat ook zeven punten haalde uit de laatste drie wedstrijden, naar Delfzijl.

Opstelling Neptunia: Roels; Koolhof, De Jong (46. Nijboer), Luijmers; Schuijl, Stam, Meijerhof (71. Wolt), Abdulrahman (37. Marree); Reiffers, Van Spaandonk, Cecilia.