Neptunia wint eenvoudig van SGV

Neptunia heeft de inhaalwedstrijd tegen SGV eenvoudig gewonnen. Op Sportpark Uitwierde waren de Neptunianen uiteindelijk met 3-0 te sterk.

Neptunia, die afgelopen zaterdag de vormcrisis doorbrak met een riante 5-0 overwinning op Corenos, kon vandaag bij winst op SGV goede zaken doen in de spannende strijd om het ontlopen van de nacompetitie. In vergelijking met afgelopen zaterdag moest er toch noodgedwongen een wijziging doorgevoerd worden. Ivar Boerma zat voor zijn studie in Wageningen, maar Pieter Meijerhof kon zijn plek innemen. Hij was voldoende hersteld van griep.

Op het hobbelige veld van Sportpark Uitwierde was het lastig combineren. Neptunia kon er technisch gezien het beste op dit veld uit de voeten en was daarom ook de bovenliggende partij. Een aantal keer kwam Neptunia dreigend door, maar de keeper van SGV hoefde geen serieuze reddingen te verrichten. Aan de andere kant bediende SGV door middel van een snelle omschakeling de rappe spitsen. Dit leverde ook enig gevaar op, maar keeper Christiaan Buntjer stond telkens goed opgesteld.

Neptunia speelde weliswaar niet zo sprankelend als tegen Corenos, maar haalde toch een acceptabel niveau. Het overwicht in deze wedstrijd werd tien minuten voor rust uitgedrukt door verdediger Wiebren De Jong. Hij dribbelde het middenveld in, combineerde met een medespeler en schoot de bal vervolgens hard in de korte hoek. Net als tegen Corenos maakte hij de belangrijke openingstreffer met een afstandschot.

In het eerste kwartier na rust besliste de thuisploeg de wedstrijd. Al in de tweede minuut hadden Shanthony Cecilia (redding keeper) en Myron Reiffers (rebound, over) kunnen scoren. Enkele minuten later was het toch raak, toen invaller Jordy Koolhof met een goede loopactie het penaltygebied bereikte. Een verdediger van SGV zag zich genoodzaakt om Koolhof via een overtreding te stoppen. Reiffers nam de penalty en schoot, net als zijn vorige twee penalty’s, rustig raak.

In de 60e minuut bereidde Neptunia de voorsprong uit. Michiel van Spaandonk brak goed door over de rechterkant en trok de bal terug op de penaltystip, waar Dyon Schuijl klaar stond om de bal binnen te schuiven: 3-0. Vlak daarna had Neptunia op 4-0 moeten komen toen Van Spaandonk alleen op doel af kwam, maar in plaats van zelf te schieten, schonk hij de bal aan Cecilia. Helaas was er een verdediger meegesneld om de pass op Cecilia te onderscheppen.

In het laatste kwartier mocht Frank Molema nog invallen. Hij keert terug na zeven maanden blessureleed en zag Luijmers (over) nog een grote kans missen op de vierde treffer.

Toen de klok de negentig minuten aantikte, floot de scheidsrechter door de invallende duisternis direct af. Neptunia pakt binnen vier dagen zes broodnodige punten, waardoor er een gat is geslagen met de nacompetitieplaatsen. Door deze winst gaat Neptunia Corenos voorbij op de ranglijst en bevindt het zich aan de bovenkant van de middenmoot.

Aanstaande zaterdag speelt Neptunia de uitwedstrijd tegen Mamio in Groningen.

Opstelling Neptunia: BuntjerNick Koolhof, Luijmers, De Jong; La Faille (46. Jordy Koolhof), Stam, Meijerhof, Van Spaandonk (72. Boxmeer); Dyon Schuijl (74. Molema), Reiffers, Cecilia