Neptunia verpest titelkansen Godlinze

Neptunia heeft een verrassende overwinning geboekt op titelkandidaat Godlinze. Op Sportpark Uitwierde bleek een treffer van Kevin Reiffers na een halfuur spelen voldoende voor de overwinning. 

Beide ploegen kende in aanloop naar het duel de nodige personele problemen. Net als vorige week miste Neptunia nog vijf spelers, die normaal gesproken bij de selectie zitten, door wintersport. Daarnaast zijn er nog drie spelers geblesseerd. In vergelijking met vorige week keerde Wiebren de Jong terug in de basis. Hij verving Marc Schuijl, die ook een weekend op wintersport is. Maar voor de roodwitten mocht het aantal afwezigen geen excuus zijn, omdat Godlinze topscorer Danny de Vries (23 goals), middenvelder Bobby de Vries en linkerspits Yunus Ciftci miste.

Voornamelijk voor Godlinze was het van belang om deze wedstrijd winnend af te sluiten, zodat koploper VV Groningen in het vizier blijft. De ploeg van trainer Peter Ernst begon een stuk beter aan de wedstrijd dan de thuisploeg. Neptunia kende een zeer zwakke beginfase, maar Godlinze verzuimde te profiteren. Voornamelijk via rechtsbuiten Ivar Kappen kwam behoorlijk wat gevaar.

Na een klein halfuur spelen beet Neptunia wat meer van zich af. Godlinze liet af en toe de balans wel erg ver doorslaan naar de aanval en dit werd ze in de 30e minuut fataal. Zij lieten in de 30 minuut slechts twee mensen achterin staan tegen Kevin Reiffers en Shantony Cecilia, die de individuele actie als geen ander beheersen. Ditmaal was het Kevin Reiffers die Omer Tekinbas met enkele scharen de baas was en met een laag schot met zijn linkervoet ex-Neptuniaan Robbin Kuipers op het verkeerde been zette: 1-0.

In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Kevin Reiffers wederom enkele schietkansen. Doordat de jonge vleugelaanvaller iets te veel vertrouwen had en door zijn enthousiasme medespelers over het hoofd zag, was het rendement te laag. Godlinze was vlak voor rust via enkele corners nog gevaarlijk, maar de kopballen misten precisie.

Godlinze hield ook in de tweede helft het initiatief. De titelkandiaat liet het balletje wat makkelijker van voet naar voet gaan, maar het kwam niet door de stugge defensie van Neptunia heen. De gasten raakte naarmate het einde vorderde steeds meer gefrustreerd. Op elkaar, maar ook op de scheidsrechter. Rechtsback Achmed Mohammed bleef maar praten tegen de scheidsrechter en kreeg, ondanks dat zijn medespelers hem meerdere keren hebben gewaarschuwd, twee gele kaarten voor praten. De tweede gele kaart, die in de 70e minuut werd gegeven, zag je al een tijdje aankomen, maar de technische staf verzuimde om Mohammed te wisselen.

Godlinze ging ook steeds slechter voetballen en de gelijkmaker leek er geen moment meer in te zitten. Neptunia voetbalde ook erg moeizaam en was in de counters te slordig om definitief afstand te nemen.

De thuisploeg trok de overwinning, met behulp van A-junioren Vince Nijboer en Fajik Hodziz en van invallers Chris Roels en Marco van Dijken van zondag 2, over de streep. De ploeg van trainer Jan Potma kan de punten goed gebruiken om in de subtop nog een rol van betekenis te spelen. Voor Godlinze betekende de nederlaag een flinke streep door de rekening. De tweede periode gaan ze niet meer winnen en de achterstand op koploper VV Groningen is nu opgelopen tot zeven verliespunten.

Volgende week ontvangt Neptunia zelf de koploper op Sportpark Uitwierde.

Opstelling Neptunia: Erik Roels; Steenbergen, De Jong, Stam, Nijboer (66. Chris Roels); Marree (77. Abdulrahman), Meijerhof, Hodzic; Cecilia (85. Van Dijken), Boerma, Reiffers.