Neptunia vermaakt publiek en wint

Neptunia heeft de wedstrijd tegen GEO met 3-2 gewonnen. Op Sportpark Uitwierde speelde Neptunia een uitstekende wedstrijd, maar de ploeg van trainer Jan Potma wist het overwicht in de wedstrijd niet duidelijk in de score uit te drukken, waardoor er maar nipt gewonnen werd.

In vergelijking met de dramatische wedstrijd tegen Engelbert stonden er vijf nieuwe namen in de basis. Aanvoerder Meijerhof keerde terug van een schorsing, Van Spaandonk is hersteld van een enkelblessure, Roels nam de plek in van de geblesseerde Buntjer (schouder uit de kom) en Steenbergen en Boerma verdienden een basisplaats. GEO staat met dertien punten stevig in de subtop van de vierde klasse.

In de eerste tien minuten was GEO de gevaarlijkste ploeg, met als een hoogtepunt een mooi schot op de rechterpaal. Neptunia kwam in die fase goed weg, maar na dat schot op de paal nam de thuisploeg de controle over de wedstrijd volledig over. In het resterende halfuur voetbalde Neptunia uitstekend, met mooie combinaties over zowel de linker- als de rechterkant. Het enige wat Neptunia zichzelf kon verwijten is dat het maar één keer scoorde. Die goal viel na een halfuur spelen, toen Reiffers over de rechterkant doorbrak, de achterlijn haalde en Cecilia vond die voor een leeg doel rustig afwerkte.

Neptunia speelde zo goed omdat het constant de vrije man op het middenveld kon vinden. Daarnaast, als Neptunia de bal verloor, was er bij iedere spel de reflex om vooruit te verdedigen en de gretigheid om de bal snel terug te veroveren. GEO kwam geen moment in het spel en had meestal niet langer dan een paar seconden de bal in bezit.

In de tweede helft speelde Neptunia nog steeds goed. Met name over de rechterkant werd fraai gecombineerd, maar door de kleine marge bleef GEO in de wedstrijd. Na 70 minuten spelen kwam GEO zelfs geheel onverdiend op gelijke hoogte. Mocht dit de uitslag zijn,  zou het een gestolen punt zijn geweest voor de ploeg uit Garmerwolde. Maar gelukkig kwam de thuisploeg zeven minuten later opnieuw op voorsprong toen verdediger De Jong de bal uit een voorzet van Meijerhof hard tegen de touwen knalde.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd was de wedstrijd eindelijk beslist. Nadat de keeper een schitterend schot van invaller Jordy Koolhof  knap uit de bovenhoek tikte, was het een paar minuten wel raak via invaller Abdulrahman die twee minuten daarvoor in het veld kwam. Hij was er snel bij toen de keeper van GEO een schot van Luijmers niet helemaal lekker verwerkte en dus van dichtbij eenvoudig kon scoren. Een minuut later bracht GEO  de spanning alweer terug via een mooie boogbal over keeper Roels heen. Maar verder dan die goal kwam GEO niet meer. De drie punten blijven terecht in Delfzijl.

Het probleem van Neptunia is dat het goede wedstrijden afwisselt met hele slechte. Voor de elf Neptunianen is het zaak om daarin verbetering te tonen. Volgende week is er de kans om het goede spel tegen GEO te bevestigen in de uitwedstrijd tegen Middelstum.

Opstelling Neptunia: Roels; Steenbergen (60. Marree), De Jong, Luijmers; Nick Koolhof, Meijerhof, Stam, Van Spaandonk (73. Jordy Koolhof); Reiffers (85. Abdulrahman), Boerma, Cecilia.