Neptunia verliest van SGV

Neptunia heeft de uitwedstrijd tegen SGV verloren. In Schildwolde moest Neptunia in de tweede helft twee doelpunten slikken, waardoor er een 2-0 eindstand op het scorebord verscheen.

In vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen OKVC werden er een aantal mutaties doorgevoerd. De geschorste Roy Boxmeer werd vervangen door Özkan Ünlü, de door familieomstandigheden afwezige Nick Koolhof werd vervangen door Mats Marree en de van een hamstringblessure herstelde Wiebren de Jong nam de plaats over van Andy La Faille.

De wedstrijd tegen hekkensluiter SGV ging in de eerste helft gelijk op. SGV staat dan wel laatste, maar hoort daar zeker niet thuis. De thuisploeg was een aantal keer dichtbij een treffer, maar spits Jos Hoeksema kreeg de bal of net niet lekker op zijn hoofd of hij werd buitenspel gegeven. Neptunia kwam zelfs nog goed weg toen Ruben Stam een bal over wilde koppen, maar de eigen lat raakte. De uitploeg kwam ook een aantal keer dreigend op de helft van de tegenstander, maar door slordige passing of een matige voorzet werd er te weinig met de mogelijkheden gedaan.

De tweede helft was duidelijk voor SGV. De thuisploeg was de dominante partij en deelde steeds meer plaagstootjes uit aan Neptunia. Na ruim twintig minuten in de tweede helft kwam SGV op voorsprong. Een hoge bal van de keeper van SGV werd doorgekopt door een SGV speler. Doordat twee man van Neptunia het duel aanging en bovendien verloren, waaronder een centrale verdediger, ontstond er ruimte in de rug van de verdediging. Jos Hoeksema profiteerde dankbaar van de geboden ruimte en kon oog in oog met doelman Christiaan Buntjer afronden.

Drie minuten late was het alweer raak. Neptunia verzuimde de bal resoluut weg te werken. De bal kwam voor de voet van Bjorn Kamps, die de 2-0 binnen krulde. Net als tegen De Pelikanen geeft Neptunia de wedstrijd in een paar minuten uit handen.

In het laatste kwartier nam Neptunia het initiatief over. SGV ondernam geen serieuze pogingen meer om te scoren en liet Neptunia komen. Neptunia kreeg nog dotten van kansen. Ruben Stam kreeg een vrije kopkans, maar mikte naast en Wiebren de Jong knalde nog een vrije trap op de paal. Er werd nog twee keer een penalty geclaimd wegens hands van een SGV speler, maar ook de scheidsrechter werkte niet aan een doelpunt van Neptunia mee.

Door de nederlaag zakt Neptunia een aantal plaatsen op de ranglijst. Alleen OKVC staat op dit moment lager. Volgende week is er een bekerronde, dus geen competitievoetbal. Over twee week komt FC Grootegast naar Sportpark Uitwierde.

Opstelling Neptunia: Buntjer; Steenbergen, Schuijl, Luijmers, Ünlü (80. Boerma); De Jong, Stam, Meijerhof, Marree (75. La Faille); Van Spaandonk (75. Briet), Cecilia.