Neptunia verliest twee punten

Neptunia heeft de wedstrijd tegen OKVC met een gelijkspel afgesloten. Gezien de stand op de ranglijst en het aanwezige kwaliteitsverschil had Neptunia moeten winnen. Een slechte tweede helft zorgde echter voor een puntendeling.

In de eerste helft deed Neptunia wel wat zij moest doen: de bal rond laten gaan op de helft van de tegenstander. In het eerste kwartier was linksbuiten Shantony Cecilia, van griep hersteld, al drie maal dicht bij een treffer. Neptunia bepaalde het tempo en was duidelijk beter dan OKVC.

De openingstreffer kon daarom niet lang uitblijven. Na ruim een halfuur spelen werd de ban gebroken. Ruben Stam verlengde een weggewerkte bal van achteruit. De bal kwam bij Van Spaandonk, die slimmer was dan zijn tegenstander en zichzelf lanceerde richting het doel van OKVC. De keeper werd omspeelt en de bal lag in het net: 1-0. Voor het eerste deze competitie maakte Neptunia de openingstreffer.

In de tweede helft was er niets meer van de overmacht van Neptunia over. Het combinatiespel verdween en de duels werden niet meer gewonnen. Het gevolg was dat Neptunia de slechtste helft van het seizoen speelde. Er werd slechts één kans gecreëerd: Van Spaandonk kopte uit een corner op de lat.

OKVC werd sterker en voelde dat er wat te halen viel. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd werd de gelijkmaker geproduceerd. Een handig steekballetje vanuit het middenveld werd op waarde geschat door de spits van de uitploeg. Hij was sneller dan verdediger Marc Schuijl en kon de bal onder doelman Christiaan Buntjer doorschuiven.

Neptunia was niet tevreden met een punt en ging opnieuw op zoek naar een voorsprong. Af en toe waren de Neptunianen dichtbij een grote kans, maar dan gooide de grensrechter van OKVC onterecht roet in het eten door voor buitenspel te vlaggen. Maar een overwinning zou ook niet terecht zijn geweest.

In de slotfase liep Neptunia nog tegen een rode kaart aan. Roy Boxmeer vergat in zijn ethousiasme om de bal te veroveren het overzicht en haalde een tegenstander onderuit. De tackle was inderdaad te laat en hard, maar een rode kaart had niet gehoeven.

Door het gelijkspel stijgt Neptunia één plaats. Neptunia zal echter niet tevreden op deze wedstrijd terug kijken, want zij had hier moeten winnen. Volgende week is er een nieuwe kans op de winst, dan is SGV de tegenstander.