Neptunia verliest van laagvlieger

Neptunia heeft de uitwedstrijd tegen hekkensluiter OKVC verloren. In het regenachtige en koude Oldehove ging Neptunia met 1-0 onderuit. In de eerste seizoenshelft verloor Neptunia ook al twee punten van OKVC

Als excuusje voor het verlies mag de afwezigheid van maarliefst acht spelers aangevoerd worden. Want houdt u vast, de volgende spelers waren niet beschikbaar. Geblesseerd waren: Shanthony Cecilia (hamstring), Mats Marree (bovenbeen), Frank Molema (knie) en Myron Reiffers (knie). Geschorst waren: Sven Luijmers en Nick Koolhof. Ziek was: Marc Schuijl en Dyon Schuijl verbleef een weekend ergens anders.

Neptunia miste dus haar eerste drie aanvoerders, haar centrale verdedigingsduo, haar topscorer en haar complete aanvalslinie. Er waren maar negen spelers van de A-selectie beschikbaar. Sander Tooren en Erwin Heerlijn (vorig jaar nog basisspelers in de promotiewedstrijden) sloten daarom aan en ook Marco van Dijken en Danny Kempinga versterkten de selectie.

Er stond daarom een team in het veld dat nog nooit in deze samenstelling had samen gevoetbald. De verdediging kende vier andere namen dan vorige week, waardoor de hele opstelling op z’n kop stond. Maar toch stond er nog voldoende kwaliteit in het veld om van hekkensluiter OKVC te winnen.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Neptunia, maar De Jong wist de bal oog in oog met de keeper niet in het doel te krijgen. Het leek erop dat het een kwestie van tijd was voordat Neptunia zou scoren, want het voetbalde duidelijk makkelijker dan OKVC. Maar toch kwam de thuisploeg op voorsprong. Keeper Buntjer liet een harde vrije trap, gedragen door de wind, uit zijn handen vallen, waardoor de rebound een makkelijke prooi was voor een aanvaller van de thuisploeg: 1-0.

Er was nog weinig aan de hand, want in de tweede helft zou Neptunia met de wind in de rug iets makkelijker tot kansen komen. Dat bleek ook, want Neptunia was in de tweede helft de dominante partij. OKVC probeerde het spel te vertragen door herhaaldelijk op de grond te gaan liggen bij elke fysieke aanraking. De verzorgster van OKVC is waarschijnlijk doodop.

Maar ondanks dat Neptunia de dominante partij was, reeg Neptunia de kansen niet aan één. Via corners en vrije trappen was Neptunia nog gevaarlijk (Heerlijn had bijvoorbeeld dé kans op de gelijkmaker, maar schoot naast). Neptunia vocht voor een doelpunt, maar een extra stukje (individuele) kwaliteit ontbrak vandaag. Het aanvalsspel was van onvoldoende niveau. Het gemis van acht spelers was misschien iets teveel van het goede.

En dus blameert Neptunia zich met het verlies tegen OKVC. Een duur verlies, want als hier gewoon gewonnen werd, dan had Neptunia zich definitief bij de subtop genesteld. Omdat de ploegen uit het rechterrijtje elkaar weinig ontlopen, kijkt Neptunia ook nog met een schuin oog naar beneden.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SGV op het programma.

Opstelling Neptunia: Buntjer; Boxmeer, Stam, Steenbergen, Tooren; Van Spaandonk, Meijerhof, De Jong, La Faille (65. Van Dijken); Boerma, Heerlijn.