Neptunia verliest onnodig

Na de knappe zege van vorige week op Be Quick 1887, wist Neptunia dit een week later geen vervolg te geven. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen was De Vogels met 0-2 te sterk.

Ten opzichte van vorige week kende de selectie een aantal mutaties. Özkan Ünlü, Dyon Schuijl en Andy La Faille voegden zich bij de selectie, terwijl Frank Molema (knie) en Robert Steenbergen (enkel) moesten afhaken door een blessure.

In de eerste helft was het tempo laag en viel en gebeurde er weinig op Sportpark Uitwierde. Beide ploegen hadden één grote kans om de score te openen. De eerste was voor de bezoekers, maar doelman Christiaan Buntjer had een goede reflex op een kopbal van dichtbij. De kans van Neptunia was veel groter. Andy La Faille kwam aan de rechterkant van het strafschopgebied in vrije schietpositie. Zijn schot werd gestopt door de keeper, maar kwam vervolgens voor de voeten van Michiel van Spaandonk. Van Spaandonk legde de bal echter niet in het lege doel, maar, net als vorige week, erover.

Deze gebeurtenis was niet de enige overeenkomst met de vorige wedstrijd tegen Be Quick. Be Quick kwam destijds al in de tweede minuut van de tweede helft op voorsprong en hetzelfde scenario speelde zich af in deze wedstrijd. De Vogels kwam vlak na rust op voorsprong door middel van een laag schot in de korte hoek.

Neptunia was er in de rust nog voor gewaarschuwd, maar toch gebeurde het. Vorige week kon de achterstand nog worden omgebogen tot winst. Tegen De Vogels lukte dat niet. Verder dan een enkel plaagstootje kwam Neptunia niet. De juiste vorm ontbrak.

Het was daarom wachten op de 0-2 die zou komen gaan. Neptunia gaf steeds meer ruimte achterin weg, maar De Vogels profiteerde er te weinig van. Pas tien minuten voor het einde besliste De Vogels het duel. Sven Luijmers zag in de opbouw een tegenstander over het hoofd. De Vogels kon overnemen, de bal voorzetten en bij de tweede paal profiteren van de dekking die niet op orde was bij Neptunia. De bal kon simpel achter Buntjer gekopt worden. De score was verdubbeld en de wedstrijd ten einde.

Volgende week is er kans op revanche. Dan wordt gespeeld in Garmerwolde tegen GEO.