Neptunia niet meer ongeslagen als uitploeg

Neptunia heeft haar ongeslagen status in uitwedstrijden verloren. Op vreemde bodem stond Neptunia voor het eerst dit seizoen met lege handen. In Appingedam was De Pelikanen met 2-1 te sterk.

Vooraf was bekend dat beide ploegen in ieder geval één overeenkomst hebben: zowel Neptunia als  De Pelikanen weet hoe het voelt om een beladen derby tegen Appingedam te verliezen. De Pelikanen verloor vorige week van de buurman, Neptunia in het vorige seizoen. Neptunia kon zich daarom voorbereiden op een tegenstander die op zoek is naar een stukje eerherstel. Ook gezien de stand op de ranglijst, want De Damsters kennen met twee punten uit vier wedstrijden een tegenvallende start.

Hoewel Neptunia twee punten meer heeft, kijkt ook Neptunia niet tevreden terug op de start van het seizoen. Na de overwinning op Be Quick werd in de overige wedstrijden nog maar één punt gepakt. Neptunia snakt daarom ook naar de punten.

Uit het blessurefront was er geen nieuws. Dus werd er met dezelfde selectie gespeeld, maar in een ander systeem. Dit keer werd er 4-3-3 gespeeld, met Andy La Faille als rechtsbuiten en Dyon Schuijl op de linkerkant als vervanger van de zieke Shantony Cecilia.

In het begin van de wedstrijd probeerde De Pelikanen doelman Christiaan Buntjer, die een verleden heeft bij De Pelikanen, te testen door corners met behulp van de wind te laten indraaien. Dit leverde niets op. Na tien minuten was Neptunia dichtbij de openingstreffer, maar het harde schot van Marc Schuijl werd knap gepakt door Pelikaan Rody Bos.

Na ruim twintig minuten spelen werd het leuker. Een blunder in de defensie van De Pelikanen werd bijna afgestraft, toen Michiel van Spaandonk de bal kon afsnoepen van een verdediger. Van Spaandonks lage voorzet kwam bij Dyon Schuijl, maar zijn inzet belandde op de paal. Een minuut later mocht De Pelikanen aanleggen voor een vrije trap. De bal belandde in de kruising, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt, volgens de regels correct, af wegens duwen in de muur. Dit keer had Neptunia de scheidsrechter mee, want niemand bij Neptunia zou geprotesteerd hebben als het doelpunt toegekend zou worden. Dit was dezelfde scheidsrechter die in de wedstrijd tegen GEO een handsbal van GEO over het hoofd zag. Dan is dat ook weer gelijk getrokken.

In de tweede helft bleef het spel gelijk opgaan. Beide ploegen kwamen niet tot uitgespeelde kansen. De Pelikanen wist echter binnen vijf minuten twee keer te scoren. Uit een goedkoop gegeven vrije trap wist aanvoerder Jan Vriemoedt in de 55e minuut de bal via de onderkant van de lat achter de kansloze Buntjer te krijgen. Vijf minuten later counterde De Pelikanen naar de 2-0. Doelpuntenmaker was Dennis de Vries.

Binnen vijf minuten leek de wedstrijd beslist. Een zware tegenvaller voor Neptunia, omdat zij het gevoel hadden dat er wat te halen viel in Appingedam. Omdat Neptunia lastig tot scoren komt, wordt het bovendien een zware taak om een punt mee te nemen naar Delfzijl. Neptunia werd echter geholpen door de keeper van De Pelikanen, die, gehinderd door de zon, een voorzet van Pieter Meijerhof in de voeten van Andy La Faille stompte. La Faille handelde snel en legde de bal op het hoofd van Van Spaandonk. Voor een leeg doel hoefde Van Spaandonk alleen nog maar zijn hoofd tegen de bal te zetten: 2-1.

Met nog ruim twintig minuten te gaan was er nog genoeg tijd voor de gelijkmaker. Neptunia kon echter niet door de defensie van De Pelikanen heen breken. Er vielen nog zes terechte gele kaarten, voor beide ploegen drie.

Door de nederlaag zakt Neptunia af naar de 11e plaats. Volgende week wordt er op Sportpark Uitwierde gespeeld tegen OKVC.

klik hier voor het verslag van De Pelikanen: