Neptunia verliest nipt van VV Groningen

Neptunia heeft de uitwedstrijd tegen VV Groningen nipt verloren. De wedstrijd leek lange tijd in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen, maar tien minuten voor het einde van de wedstrijd maakten de Stadjers toch nog een fraaie goal.

Beide ploegen kampten met een waslijst aan afwezigen. Hoewel Neptunia op personeelsgebied lange tijd geen tegenslag kende, was het deze week driemaal raak. Van Spaandonk raakte aan zijn enkel geblesseerd op de training, Meijerhof zat zijn eerste van twee wedstrijden schorsing uit en Boerma verblijft in het buitenland voor zijn studie. Zij voegen zich bij de langdurig geblesseerde spelers Molema en Myron Reiffers. Daar stond tegenover dat Abdulrahman Said weer aansloot bij de selectie. Ook VV Groningen miste een flink aantal basisspelers, waaronder middenvelder Jhonny Meter.

De uitslagen van VV Groningen waren tot dusver behoorlijk spectaculair. Veel goals, maar ook veel tegendoelpunten. Dus besloten zij om tegen Neptunia behoudend te gaan spelen. Ze gaven Neptunia de bal en trokken zich massaal terug op eigen helft om vervolgens in de counter gevaarlijk te worden. In de eerste helft waren de beste kansen voor de Stadjers, maar keeper Buntjer en de paal stonden een treffer in de weg. Neptunia kreeg één grote kans, maar Cecilia nam de bal niet lekker mee waardoor hij alleen voor de keeper een slap schot produceerde.

In de tweede helft besloot de thuisploeg om meer druk te zetten op de verdediging van Neptunia. VV Groningen was licht de bovenliggende partij. Zij hadden absoluut de voorsprong moeten pakken, maar topscorer Oosterhof faalde meerdere keren voor de uitblinkende doelman Buntjer. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Neptunia dé kans om de overwinning te stelen in Groningen. Na een aantal goede combinaties brak Cecilia door aan de linkerkant en legde de bal perfect neer bij de tweede paal, waar de mee opgekomen Luijmers de bal voor het inschieten had. De inzet van Luijmers was echter net niet goed genoeg, waardoor de keeper van VV Groningen de bal uit het doel sloeg.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd pakte de thuisploeg dan toch de voorsprong. Uit een heerlijk strakke voorzet kopte Gerard Meter de bal achter de kansloze Buntjer. Neptunia probeerde in het restant van de wedstrijd nog een doelpunt te forceren door De Jong naar voren te sturen, maar dat mocht niet meer baten.

Volgende week zaterdag is Neptunia vrij, maar het speelt aanstaande donderdag een oefenwedstrijd tegen Holwierde. Een week later komt Engelbert naar Sportpark Uitwierde.

Opstelling Neptunia:  Buntjer; Steenbergen, Luijmers, De Jong, Jordy Koolhof (46. Nijboer); Marree (62. Wolt), Stam, Schuijl (75. Abdulrahman Said), Nick Koolhof; Kevin Reiffers, Cecilia.