Neptunia vergooit kansen op vierde plaats

Neptunia is de vierde plaats uit het zicht verloren. Op sportpark Uitwierde kon Neptunia niet winnen van Middelstum, terwijl Mamio wel drie punten pakte in de thuiswedstrijd tegen Veendam 1894. Het verschil op de ranglijst lijkt, met nog drie wedstrijden te spelen, onoverbrugbaar.

Dat verschil is nu namelijk vier punten in het voordeel van Mamio en de Stadjers hebben ook een veel beter doelsaldo. Neptunia presteerde afgelopen weken uitstekend, met twaalf punten uit vijf wedstrijden en schuurde tegen de vierde plaats aan. Maar in de strijd om de vierde plaats mocht het geen misstap maken en was het ook afhankelijk van een uitglijder van Mamio.

In de eerste helft leek Middelstum voor de elf Neptunianen geen enkel probleem. Al in de derde minuut maakte Shantony Cecilia eenvoudig de 1-0, na een blunder in de defensie van Middelstum. In het vervolg gebeurde er weinig. Neptunia was, zoals wel vaker dit seizoen, voetballend de bovenliggende partij en Middelstum liet weinig zien.

De tweede helft kende een ander spelbeeld. De gasten uit Middelstum waren duidelijk in de kleedkamer op scherp gezet en in de eerste minuten na rust gebrand op de gelijkmaker. Middelstum drukte Neptunia terug en uit een corner in de 50e minuut kregen zij loon naar werken. Michiel van Spaandonk kreeg de bal in de doelmond niet weggewerkt, waardoor een tegenstander van dichtbij kon scoren.

In de tien minuten daarna kreeg de ploeg van trainer Jan Potma enorm veel kansen, waarvan toch minimaal één moest zitten. Van Spaandonk en Cecilia doken beide alleen voor de keeper op, maar konden de goalie allebei niet verslaan. Hiermee is ook gelijk het probleem van Neptunia van dit seizoen aangetoond. Neptunia staat weliswaar in de subtop en behoort voetballend tot de betere ploegen van de vierde klasse, maar alleen de aanstaande degradanten Engelbert en VVS Oostwold hebben minder gescoord. De Delfzijlsters heersen in de meeste wedstrijden in de verdediging en op het middenveld, maar zodra het vijandelijke strafschopgebied in beeld komt, is het aanvalsspel vaak te voorspelbaar.

In het laatste halfuur was er niets meer om je over op te winden op sportpark Uitwierde. Middelstum was zelfs een fase voetballend de betere ploeg en kreeg ook nog een grote kans op de overwinning, maar de spits van de gasten schoot een bal uit de rebound van dichtbij huizenhoog over.

Beide ploegen hoopten in de slotfase via hotseknotsvoetbal, het type spel dat Neptunia duidelijk niet ligt, nog de overwinning uit het vuur te slepen, maar slaagden daar niet in. De eindstand was daarom een terechte: 1-1.

Volgende week gaat Neptunia op bezoek bij Noordpool UFC.

Opstelling Neptunia: Roels; Steenbergen, De Jong, Luijmers; Jordy Koolhof (67. Boerma), Meijerhof, Stam, Nick Koolhof (81. Schuijl); Abdulrahman, Van Spaandonk, Cecilia.