Neptunia raast over Corenos heen

Neptunia heeft de uitwedstrijd tegen Corenos ruim gewonnen. In Roodeschool speelde Neptunia een uitstekende eerste helft, waarin het verschil met Corenos tot uiting kwam. In de tweede helft kwam de overwinning geen seconde in gevaar: 1-5.

Corenos en Neptunia keken beide met een tevreden gevoel terug op de vorige speelronde. Corenos stuntte bij Appingedam en Neptunia deed hetzelfde thuis tegen Grootegast. De vraag was daarom: wie trekt de lijn van vorige week door en wie komt weer met beide benen op aarde?

Neptunia begon de wedstrijd met dezelfde elf spelers als vorige week. Dit deden deze elf spelers met volle overtuiging. In de eerste tien minuten waren de ploegen nog aan elkaar gewaagd, maar in het restant ging Neptunia als een razende tekeer. Met verzorgd positiespel, gevaarlijke standaardsituaties en de juiste agressiviteit werd de tegenstander op alle fronten afgetroefd. Het resultaat: een 0-4 voorsprong bij rust.

De eerste goal viel na ruim twinting minuten spelen. Andy La Faille brak door aan de linkerkant en bereikte Michiel van Spaandonk. Die zag op zijn beurt Pieter Meijerhof er beter voor staan en Meijerhof liet vanaf de rand van het strafschopgebied de keeper kansloos. Hierbij had Neptunia het geluk dat het schot van richting werd veranderd.

Vervolgens braken de minuten van Ruben Stam aan. In een tijdbestek van enkele minuten maakte hij twee goals uit twee corners van Shantony Cecilia. Bij zijn eerste treffer gebeurde er veel voor het doel. Tussen een menigte van spelers belandde de inzet van Stam via de binnenkant van de paal in het doel. Bij zijn tweede treffer stelde Stam zich op bij de tweede paal. De corner was Cecilia was op maat en Stam nam de bal in één keer uit de lucht. De bal belandde in de hoek en de keeper had het nakijken.

Vlak voor rust werd de tussenstand nog mooier. Shantony Ceclia, in de eerste helft ongrijpbaar voor de verdediging van Corenos, zette zijn directe tegenstander op het verkeerde been en legde ruim buiten het strafschopgebied aan voor een schot. Het lage schot van Cecilia was te machtig voor de keeper. De doelman van Corenos was wel dichtbij, maar hij zag de bal wederom via de binnenkant van de paal in het doel verdwijnen. Een paar minuten later was Cecilia dichtbij zijn tweede treffer, maar zijn uistekende vrije trap belandde op de bovenkant van de lat.

Neptunia zat in een flow. Niet alleen aanvallend ging het goed, ook verdedigend waren de zaken goed op orde. Corenos wist geen enkele kans te creëren.

Neptunia kon deze flow uiteraard niet negentig minuten volhouden, maar bleef ook in de tweede helft de bovenliggende partij. Corenos deed nog wel een poging om er een knotsgekke wedstrijd van te maken, maar daarvoor verdedigde Neptunia te sterk. Op den duur vloeide het geloof van de thuisploeg verder weg en kon Neptunia uitgebreid combineren. Dit leidde nog tot één doelpunt. Op aangeven van Wiebren de Jong maakte Pieter Meijerhof zijn tweede van de middag. Dit doelpunt was de mooiste van de wedstrijd. Met een bekeken afstandschot liet hij de keeper volledig kansloos.

Bij een ruime overwinning hoort, voor het goede gevoel, ook een clean sheet. Het leek ernaar uit te zien dat Neptunia voor het eerst deze competitie het doel schoon kon houden, maar één minuut voor het einde van de wedstrijd wist Corenos toch nog de eer te redden.

Door de overwinning is Neptunia één plek gestegen. Bovendien is er aansluiting gevonden bij de middenmoot. Volgende week komt Mamio naar Sportpark Uitwierde.