Neptunia pakt verdiend punt bij De Fivel

Neptunia heeft het laatste sprankje hoop van De Fivel op de titel weggenomen. Op bezoek bij de ploeg uit Zeerijp moest De Fivel winnen om nog kans te houden op de titel. Na negentig minuten stond er echter een terecht doelpuntloos gelijkspel op het scorebord, waardoor Appingedam kampioen is. 

Het was voor de technische staf weer eens een grote puzzel om te bepalen welke formatie dit keer aan de aftrap verschijnt. In de afgelopen weken vielen weer meerdere spelers geblesseerd uit en helaas moest Neptunia’s topscorer na de winterstop Myron Reiffers zich wegens privé-omstandigheden ook afmelden. Uiteindelijk ontbraken er zes spelers, waardoor Erwin Heerlijn weer in de basis stond en er drie A-junioren op de bank zaten. In vergelijking met vorige week stonden er vier andere spelers in de basis.

Neptunia speelde een behoorlijk goede eerste helft. Al in het eerste kwartier creëerde Neptunia goede kansen. Cecilia, die elke week weer veel te snel is voor zijn tegenstanders, wist helaas niet te scoren. Ook Heerlijn kreeg nog een goede kopkans, maar vond de keeper op zijn weg. De Fivel, die in de eerste helft niet liet zien waarom zij op de tweede plaats staan, kreeg na een halfuur meer controle over de wedstrijd. Vlak voor rust hadden zij moeten scoren, maar de aanvoerder van de thuisploeg schoot de bal van dichtbij hoog over.

Neptunia had in de eerste helft het beste van het spel, De Fivel in de tweede. Zij beschikten over een langere adem (ook dat is een kwaliteit) en Neptunia kwam steeds moeilijker onder de druk vandaan. Hoewel De Fivel iets beter was, kreeg Neptunia nog uitstekende kansen op de overwinning. Na een goede aanval over links kreeg Heerlijn een vrije schietkans in de zestien, maar hij raakte de bal verkeerd. Ook van Spaandonk had uit een vrije trap van Cecilia een grote kans, maar zijn kopbal ging naast.

In de blessuretijd leek De Fivel alsnog te gaan winnen, toen keeper Roels (zie volgende alinea) al verslagen leek in een vreemde scrimmage voor het doel, maar A-junior Nijboer bracht redding op de lijn. En dus werd er niet gescoord door beide ploegen. Vooral De Fivel betekende dit alweer de dertiende keer de nul deze competitie. Neptunia hield na de winterstop al vijf keer de nul. Een knappe prestatie van beide ploegen.

Nu denkt u: keeper Roels? Erik Roels was jarenlang keeper van het eerste elftal en is inmiddels leider. Door een vervelende schouderblessure van keeper Buntjer (waarschijnlijk einde seizoen) moest Roels zo snel als hij kon zich omkleden voor een invalbeurt. Met een geïmproviseerd keeperstenue hield ook hij, zonder warming-up, verdienstelijk de nul.

Volgende week staat de wedstrijd tegen kampioen Appingedam op het programma. Een mooie testcase voor Neptunia en ook op de ranglijst kan het nog goede zaken doen. De zesde plek, de plek waar Neptunia hoort te staan, is gezien de exact gelijke stand met Be Quick zeker geen onrealistisch doel.

Opstelling Neptunia: Buntjer (65. Roels); Koolhof, Luijmers, Marree (75. Wolt); Schuijl (46. Nijboer), Van Spaandonk, Meijerhof, Stam, La Faille;  Cecilia, Heerlijn.