Neptunia overklast door Grootegast

Neptunia heeft de uitwedstrijd tegen Fc Grootegast met ruime cijfers verloren. In Grootegast gingen de Neptunianen kansloos met 6-0 onderuit.

Eerder dit seizoen maakten Neptunia en Grootegast er een knotsgek duel van. Neptunia won toen wonderbaarlijk met 5-3, maar een stunt als toen kon Neptunia niet herhalen. Neptunia, dat Marc Schuijl, Robert Steenbergen en Wiebren de Jong deze week geblesseerd of ziek zag afhaken, had dit keer niets te vertellen. Grootegast dicteerde het spel en stond na 45 minuten spelen op een 2-0 voorsprong.

Ook in de tweede helft combineerde Grootegast, dat individueel erg goede spelers heeft, erop los. De wedstrijd, onder leiding van een scheidsrechter die eigenlijk te goed is voor dit niveau, was definitief beslist toen Grootegast na ruim een uur spelen de 3-0 maakte. Uiteindelijk liep de thuisploeg uit naar maarliefst 6-0, mede omdat Neptunia de handdoek in de ring had gegooid en omdat Neptunia met tien verder speelde door een blessure van Pieter Meijerhof.

Een zware nederlaag is erg slecht voor het vertrouwen. Echter, het gebeurde tegen een erg sterke ploeg en in deze wedstrijd hoefde de punten niet gepakt te worden. Dat moet volgende week gebeuren als op zaterdag Corenos op bezoek komt en drie dagen later SGV.

Opstelling Neptunia: Buntjer; Nick Koolhof, Jordy Koolhof, Luijmers, Koen; Van Spaandonk (46. Dyon Schuijl), Stam (70. La Faille), Meijerhof, Marree (14. Kevin Reiffers); Boerma en Myron Reiffers.