Wanprestatie tegen hekkensluiter

Neptunia heeft een wanprestatie geleverd door met 0-3 te verliezen van hekkensluiter Engelbert. Op Sportpark Uitwierde liepen de gasten al in de eerste helft eenvoudig uit naar een 0-3 voorsprong. In tweede helft kwam hun voorsprong geen moment meer in gevaar.

Neptunia trof Engelbert op een uitstekend moment, aangezien een aantal van hun beste spelers op vakantie was. Vorige week verloren zij met maarliefst 11-0 van VV Groningen, waardoor het zelfvertrouwen een flinke beschadiging opliep. Daar tegenover stond dat Neptunia ook vier spelers miste, waaronder aanvoerder Meijerhof die zijn laatste wedstrijd schorsing uitzat.

Al in de beginfase kreeg Engelbert drie goede mogelijkheden, maar keeper Buntjer zette daar goede reddingen tegenover. Hoewel het 0-0 bleef, was al wel duidelijk dat Neptunia erg slap speelde. In de 13e minuut maakte Engelbert geheel terecht de openingstreffer. Uit een vrije trap vanaf het eigen penaltygebied (!) zette de keeper de spits van Engelbert vrij voor de keeper, die de bal eenvoudig breed legde op zijn teamgenoot die kon afwerken. Vijf minuten later lag de bal alweer in het net, toen vanaf de rechterkant een voorzet geheel vrijstaand kon worden afgewerkt.

Deze situaties waren het bewijs van een gebrekkige concentratie, scherpte en het gemis van een absolute wil om te winnen. Hoewel iedereen ongetwijfeld zijn best deed, ontbrak er een stukje besef en uitstraling dat Engelbert hier niets te zoeken had. Als dan ook nog de combinaties voor geen meter lopen en sommige jongens een complete off-day beleven, dan zakt Neptunia naar een bedenkelijk bedroevend niveau.

Vijf minuten voor het rustsignaal kopte Schuijl nog op de onderkant van de lat, maar Neptunia verdiende de aansluitingstreffer niet. Tot overmaat van ramp blunderde keeper Buntjer in de blessuretijd van de eerste helft door onder de bal door te gaan, waardoor de bal eenvoudig binnen werd gekopt door een aanvaller van Engelbert.

In de tweede helft probeerde Neptunia met een dubbele wissel en een extra spits er nog wat van te maken, maar de opgelopen schade bleek onherstelbaar. Neptunia had wel vaak de bal, maar creëerde geen serieuze kans meer en de meeste voorzetten waren een prooi voor de keeper van Engelbert.

Door het verlies zakt Neptunia naar de 13e plaats. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Veendam 1894 op het programma.