Neptunia krijgt te weinig tegen Godlinze

Neptunia heeft de thuiswedstrijd tegen Godlinze nipt verloren. Na drie overwinningen op rij verloren de Neptunianen erg ongelukkig van subtopper Godlinze: 1-2.

Na overwinningen tegen Corenos (5-0), SGV (3-0) en Mamio (4-2) speelde Neptunia zich uit de degradatiezone en tankte het enorm veel vertrouwen voor de reeks wedstrijden tegen ploegen uit het linkerrijtje. Om te beginnen tegen Godlinze, die eerder dit seizoen ook al een reeks aan overwinningen van Neptunia doorbrak. Het vertrouwen dat Neptunia heeft, was duidelijk te zien in het eerste halfuur. De thuisploeg speelde Godlinze zoek en had die fase zeker twee keer moeten scoren.

Er werd slechts één goal gemaakt. Die werd overigens een fraaie wijze afgerond door Dyon Schuijl, die een afvallende bal in één keer op de pantoffel nam en Ex-Neptuniaan Robbin Kuipers het nakijken gaf. Daarvoor had Cecilia al een enorme kans gehad op de openingstreffer en na de goal was Stam dichtbij een treffer via een knappe volley. Na de goal waren Cecilia en Reiffers ook nog dichtbij een doelpunt.

Ondanks het dominante spel van Neptunia, stond er in de rust toch een gelijke stand op het scorebord. Na een halfuur spelen kwam de bal in de kluts voor de voeten van Danny de Vries, die de bal vanaf zestien meter traag in de linkerhoek schoot. In het laatste kwartier werden de gasten sterker en kregen ook zij grote mogelijkheden, maar een zwakke afwerking stond een voorsprong in de weg.

In de tweede helft was het spel van beide kanten erg rommelig. Er werden lang niet zoveel kansen meer gecreëerd als in de eerste helft. Het goede voetbal verdween. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel en dat zou een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen zijn geweest.

Maar in de 70e minuut verspeelde Neptunia de voorsprong erg knullig. Schuijl kreeg een lastige hoge bal te verwerken in het eigen strafschopgebied. In het duel dat hij moest aangaan kreeg hij een lichte duw, waardoor hij viel en in zijn val tikte hij de bal met zijn handen weg. De scheidsrechter kon niet anders dan een penalty geven. De Vries schoot de bal door het midden langs keeper Buntjer, die een hoek koos.

Neptunia kon niet meer gevaarlijk worden in het laatste kwartier. De laatste minuten waren meer een slecht-nieuws-show. Eerste pakte Luijmers een gele kaart, waardoor hij geschorst is voor de volgende wedstrijd tegen Be Quick. Vervolgens ging invaller Molema door zijn linkerknie, waardoor Neptunia met tien man verder moest. Hij zat na zeven maanden blessureleed sinds twee weken weer bij selectie. Hem wacht waarschijnlijk wederom een lange revalidatie.

Volgende week speelt Neptunia thuis tegen Be Quick 1887.

Opstelling Neptunia: Buntjer; Koolhof (70. Marree), Luijmers, De Jong; Boerma (82. La Faille), Van Spaandonk, Stam, Meijerhof, Schuijl (72. Molema); Reiffers, Cecilia.