Neptunia knokt zich naar een punt

Neptunia heeft zaterdagmiddag een punt gepakt tegen De Pelikanen. Op Sportpark Uitwierde was van beide ploegen vooral veel strijd en weinig goed voetbal te zien. Neptunia en De Pelikanen waren aan elkaar gewaagd. De wedstrijd verdiende daarom geen winnaar: 0-0.

Neptunia en De Pelikanen kwamen elkaar in de vijfde speelronde voor het eerst tegen. Toen wonnen de Damsters en dat bleek de eerste overwinning van een reeks wedstrijden zonder nederlaag, waardoor zij nu op de tweede plaats staan. Neptunia speelde toen met drie andere namen in de basisopstelling in vergelijking met deze wedstrijd. Nu speelden Cecilia, Boerma en De Jong wel vanaf het begin. De vierde verandering had spits Reiffers moeten zijn, maar op de training van donderdag verdraaide hij ongelukkig zijn knie. Een tegenvaller. Hij sluit zich aan bij de geblesseerde spelers Molema en Marree.

Na een goede oefenwedstrijd tegen Grijpskerk had Neptunia voldoende vertrouwen getankt om De Pelikanen de eerste nederlaag sinds tijden toe te dienen. Toch begon De Pelikanen beter aan de wedstrijd en hadden ze in het eerste kwartier de controle. Maar daarna zakte de uitploeg weg naar een bedenkelijk niveau, net als Neptunia.

De tweede helft was net zo slecht. Beide ploegen schopten de bal zo snel mogelijk naar voren om daar tot voetballen te komen. Van een gedegen aanval was negentig minuten lang geen sprake. Neptunia produceerde geen enkele serieuze doelpoging, De Pelikanen maar één. Die ging ongeveer een meter naast.

Neptunia liet niet zien waarom zij richting de subtop willen, De Pelikanen liet niet zien dat zij bij de topploegen van deze klasse horen. Wat beide ploegen wel goed deden, was verdedigen. Neptunia hield wederom de nul. Na de winterstop heeft Neptunia nog maar één doelpunt hoeven incasseren.

Gedurende de tweede helft regende het overigens gele kaarten. De meeste gele kaarten waren terecht, maar een paar werden aangenaaid door de tegenstander door bijvoorbeeld zo hard mogelijk richting de scheidsrechter te schreeuwen. De Groot (De Pelikanen) kon zo door richting de toneelschool voor de gele kaart die hij Van Spaandonk aannaaide. Luijmers en Koolhof kregen ook geel en daardoor zijn zij volgende week geschorst tegen OKVC in Oldehove.

Door het gelijke spel staat Neptunia nu één plek hoger (zevende) dan voor de wedstrijd tegen De Pelikanen. De gasten zijn door het gelijke spel koploper Appingedam definitief uit het oog verloren.

Opstelling Neptunia: Buntjer; Koolhof, M. Schuijl, Luijmers, De Jong; Boerma, Meijerhof, Stam, Van Spaandonk; Cecilia (82. La Faille) en D. Schuijl (46. Steenbergen).