Neptunia geen partij voor kampioen VVG

Neptunia is afgedroogd door koploper VV Groningen. In eigen huis gingen de Neptunianen met 1-7 onderuit. Het zag er geen moment naar uit dat de roodwitten een kans hadden tegen de kampioen uit Groningen.

Want dat VV Groningen kampioen gaat worden, is wel duidelijk. De ploeg is het Bayern München van de vierde klasse. Het maakt elke tegenstander met twee vingers in de neus af en achtervolgers Zuidhorn en Godlinze laten teveel punten liggen om het kampioenschap in gevaar te brengen.

Neptunia was in de eerste seizoenshelft de enige ploeg die slechts één treffer toeliet tegen VV Groningen. Deze wedstrijd hadden de bezoekers al na vier minuten de eerste bal erin liggen na een grote verdedigingsfout. Na het doelpunt deed Neptunia goed mee en was het zelfs dichtbij de gelijkmaker, maar Ruben Stam kopte op de paal. De eerste de beste kans aan de andere kant was wel gelijk een doelpunt. Een lange pass van achteruit en één verloren duel was voldoende om de rechterspits van de gasten alleen voor de keeper te krijgen, die keeper Erik Roels versloeg: 0-2.

Op het droge en hobbelige hoofdveld gaf Neptunia de moed nog niet op. Na een halfuur spelen gaf Pieter Meijerhof een goede steekpass op Kevin Reiffers. De buitenspeler omspeelde de keeper en maakte de aansluitingstreffer, waardoor Neptunia nieuwe hoop kreeg op een goed resultaat tegen de koploper.

In de tweede helft bleek het krachtsverschil simpelweg te groot. Neptunia besloot om vol druk te zetten op de achterste linie, maar het leidde zelf te vaak de levensgevaarlijke counter van VV Groningen in. Met de snelheid en effectiviteit die de ploeg bezit, is bijna elke kans een doelpunt. Zo kon het gebeuren dat VV Groningen uitliep naar 1-7. Vier van die goals vielen in het laatste kwartier, waardoor de uitslag ietwat geflatteerd was.

Omdat De Vogels en Veendam ook kansloos verloren, blijft de ploeg van trainer Jan Potma op de zesde plaats staan. Volgende week gaat het op bezoek bij hekkensluiter Engelbert, die met twee overwinningen op een rij de goede vorm te pakken lijkt te hebben.

Opstelling Neptunia: Roels; Nick Koolhof, De Jong, Luijmers; Steenbergen (75. Schuijl), Stam (75. Marree), Meijerhof, Van Spaandonk; Reiffers (75. Jordy Koolhof), Boerma, Abdulrahman.