Neptunia en GVAV kunnen niet boeien

Neptunia heeft in de tweede wedstrijd na de winterstop een punt gepakt. In Groningen bleken GVAV Rapiditas en Neptunia aan elkaar gewaagd: 0-0.

De wedstrijd tegen GVAV werd vorige week nog afgelast vanwege de sneeuw, maar een week later bleek het overigens slechte en razendsnelle kunstgras wel bespeelbaar. Trainer Jan Potma kende in aanloop naar de wedstrijd nogal wat personele problemen. Kevin Reiffers, Jordy Koolhof, Ruben Stam, Myron Reiffers en Frank Molema konden allemaal niet spelen, maar daar stond de terugkeer van eerste keeper Christiaan Buntjer tegenover. Hij verving Erik Roels, die in zeven wedstrijden drie keer de nul hield.

Sinds Neptunia 3-4-3 is gaan spelen, reeg het de punten aanéén. De defensie bleek uiterst stabiel en doelpunten werden makkelijk gemaakt. De goede aanvallende vorm van voor de winterstop zijn de elf Neptunianen inmiddels kwijt. Tegen Mamio werd weliswaar gewonnen, maar goed was het voetbal niet. Ook tegen GVAV was het niet best wat de Neptunianen lieten zien. Tegenstander GVAV deed het niet veel beter, waardoor de wedstrijd zich vooral op het middenveld afspeelde. Pas aan het einde van de eerste helft kwam Neptunia een paar keer gevaarlijk door over de zijkanten, maar de keeper van de Stadjers hoefde geen moeilijke reddingen te verrichten.

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld. Rond de zeventigste minuut werd duidelijk dat Neptunia tevreden zou moeten zijn met een punt, omdat middenvelder Nick Koolhof met twee gele kaarten van het veld werd gestuurd. De eerste kaart kreeg die terecht voor een nuttige overtreding, waarmee hij een gevaarlijke aanval van de Stadjers neutraliseerde. De tweede kreeg Koolhof omdat hij “pas op, idioot” tegen zijn tegenstander zei, die een stevig duel aanging met Koolhof. De scheidsrechter was blijkbaar het gepraat van beide teams zat en wilde, zoals hij zelf zei, een statement richting beide teams maken door Koolhof geel te geven. De scheidsrechter zou na de wedstrijd toegeven dat hij niet besefte dat de middenvelder van Neptunia al geel had en hem anders gespaard had.

Met tien spelers kwam Neptunia ook niet meer in serieuze problemen. GVAV schampte in de slotfase nog de buitenkant van de paal, maar dat was hun enige wapenfeit na de rode kaart. Ook deze wedstrijd bleek de defensie stabiel en hield het voor de vierde keer in vijf uitwedstrijden de nul. Alleen Zuidhorn beschikt over een betere defensie dan de ploeg uit Delfzijl.

Volgende week speelt Neptunia een thuiswedstrijd tegen VVS Oostwold, de ploeg van oud-trainer Jan Veenhof.

Opstelling Neptunia: Buntjer; Steenbergen, De Jong, Luijmers; Schuijl (74. Nijboer), Nick Koolhof, Meijerhof, Van Spaandonk; Marree (68. Wolt), Boerma, Cecilia (72. Abdulrahman).