Neptunia eenvoudig naar overwinning

Neptunia heeft in de derde speelronde de eerste punten van dit seizoen behaald. Op Sportpark Uitwierde kwam Neptunia geen moment serieus in de problemen en stuurde GVAV Rapiditas met een 4-1 nederlaag naar huis.

Na twee nederlagen op rij, bleef Neptunia geloof houden in eigen kunnen. Op de tweede helft tegen Mamio na, had het redelijk goed voetbal laten zien en dus was er nog geen reden tot paniek. Als Neptunia zo blijft spelen, dan komt er vanzelf een wedstrijd waarin het de drie punten pakt.

Het begin van de wedstrijd was erg rommelig. Beide teams kregen geen lijn in het spel en speelden ronduit matig. Het was daarnaast redelijk tam op het veld. Dit veranderde in de 24e minuut toen Sven Luijmers het aan de stok kreeg met enkele aanvallers van GVAV. De scheidsrechter zette grote vraagtekens bij het gedrag van de spelers en besloot om vijf minuten te gaan afkoelen in de kleedkamer, maar deelde geen kaarten uit. Na de hervatting was het duidelijk dat de scheidsrechter er korter op zou zitten. GVAV Rapiditas kon hier niet goed mee omgaan en dit resulteerde in vier gele kaarten in een kwartier spelen. Vorige week hadden de Stadjers acht gele kaarten gepakt in de wedstrijd tegen Noordpool.

Dat was niet het enige dat tegenzat voor GVAV Rapiditas. Twee minuten na de onderbreking rondde Stam namelijk een voorzet van Cecilia bij de tweede paal in twee keer af, waardoor Neptunia de leiding nam. Tien minuten later legde de scheidsrechter de bal op de stip, omdat Boerma onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Neptunia heeft in elke wedstrijd een penalty gekregen. Cecilia nam dit keer de penalty en hij zag zijn inzet bijna gestopt worden door de keeper, maar het was net goed genoeg voor een doelpunt.

Vorig seizoen heeft Neptunia waarschijnlijk de meeste goals moeten incasseren in de eerste vijf minuten na rust, en ook dit seizoen is het telkens in die periode raak. In de 47e minuut maakte GVAV de aansluitingstreffer, waardoor de spanning weer terug was. Overigens negeerde de scheidsrechter een vlagsignaal van de grensrechter, terwijl die ervan overtuigd was dat het buitenspel was. In de 53e minuut was de marge alweer twee, toen Van Spaandonk een afgeslagen corner oppikte en vanaf zestien meter de keeper het nakijken gaf.

GVAV Rapiditas kwam af en toe nog gevaarlijk opzetten, maar een echt serieus offensief hebben zij niet weten te plaatsen. Neptunia hoefde zich in de tweede helft weinig zorgen te maken over de voorsprong. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Boerma aan alle onzekerheid een einde door de 4-1 binnen te prikken. Op aangeven van Cecilia, die zijn directe tegenstander in die actie dol draaide, kon hij eenvoudig wegdraaien bij zijn tegenstander en de bal tegendraads inschieten.

Neptunia stijgt door de overwinning naar de tiende plaats, maar over de ranglijst valt nog weinig te zeggen omdat er slechts drie wedstrijden zijn gespeeld. Zes ploegen hebben nog maar twee wedstrijden gespeelde, door afgelastingen in de eerste speelronde.

Volgende week gaat Neptunia op bezoek bij VVS Oostwold van oud-trainer Jan Veenhof.

Opstelling Neptunia: Buntjer; Nick Koolhof, De Jong, Luijmers, Jordy Koolhof (70. Steenbergen); Van Spaandonk; Meijerhof, Stam; Reiffers (90. Schuijl), Boerma (80. Marree), Cecilia.