Neptunia beleeft weer off-day tegen VVS

Neptunia heeft opnieuw een slechte wedstrijd afgeleverd tegen VVS uit Oostwold. Net als eerder dit seizoen kon Neptunia niet scoren tegen de degradatiekandiaat en maakte het zelf wel knullige fouten, waardoor het met 0-1 verloor. 

Voor trainer Jan Potma moet het frustrerend zijn dat hij nooit twee weken achter elkaar met dezelfde elf mensen kan beginnen. Elk weekend is er wel weer iemand anders afwezig. Ten opzichte van vorige week keerden Kevin Reiffers en Jordy Koolhof terug in de basis, maar Sven Luijmers liet verstek gaan.

Tot overmaat van ramp raakte eerste keeper Christiaan Buntjer in de warming-up voor de derde keer in een jaar geblesseerd aan zijn linkerschouder. Vorige week maakte hij juist weer zijn rentree, nadat hij er drie maanden uit had gelegen. Door deze tegenslag lijkt het seizoen van Buntjer ten einde. Erik Roels, die Buntjer voor de winterstop verdienstelijk had vervangen, moest zich daardoor in alle haast en zonder warming-up klaarmaken voor de wedstrijd, die daardoor tien minuten later begon.

De eerste helft was het aanzien niet waard. Beide ploegen lieten niets zien en konden hiervoor als argument de enorme wind aanvoeren. Neptunia had in verdedigend opzicht weinig te vrezen van de ploeg van oud-trainer Jan Veenhof. Het kwam alleen in de problemen als het zelf begon te stuntelen. Wiebren de Jong had al tot twee keer toe moeten ingrijpen om een achterstand te voorkomen, maar uitgerekend hij maakte even later zelf een grote fout. Hij verspeelde de bal in opbouw, waardoor VVS kon overnemen. Steenbergen liet zich vervolgens door de rechterspits verslaan die een goede voorzet afleverde op de instormende spits van VVS: 0-1. Steenbergen maakte overigens een stevige overtreding bij het geven van de voorzet, maar de scheidsrechter paste de voordeelregel uitstekend toe.

In de tweede helft haalde Neptunia een beter niveau, maar scoorde nog steeds een onvoldoende. De Neptunianen beleefden een collectieve off-day en lieten na een uur spelen pas de eerste geslaagde aanval zien. VVS bleef eigenlijk met gemak overeind. De ploeg uit Oostwold kan de punten goed gebruiken, omdat zij een felle strijd tegen degradatie voeren.

Volgende week speelt Neptunia de uitwedstrijd tegen De Vogels. De Stadjers kennen een sterke periode met vier overwinningen op rij. Neptunia moet dan weer andere spelers opstellen, want Sven Luijmers, Michiel van Spaandonk en Jordy Koolhof zijn dan op wintersport en Nick Koolhof is geschorst.

Opstelling Neptunia: Roels; Steenbergen, De Jong, Jordy Koolhof (80. Abdulrahman); Schuijl (60. Marree), Meijerhof, Nick Koolhof, Van Spaandonk; Reiffers, Boerma, Cecilia (70. Daniel).