NEC F7 sterkste in duel der lage landen

Zaterdag moesten we met NEC F7 tegen Appingedam F5, en dan leven er bij voetballers toch altijd sentimenten uit het verleden. Het is toch een derby tussen appingedam en delfzijl. Maar trainer Luppo heeft ze zeer goed voorbereid op dit duel, want aan de gezichten kon je aflezen, dat het vandaag erop of eronder was. Na de warming up ging F7 vol vertrouwen de wei in en na 2 minuten wisten we het net te vinden van de tegenstander. Maar de tegenstander had toch ook een paar speler in het team die over bepaalde aanvallende kwaliteiten beschikten maar dan blijkt maar weer dat een betrouwbare keeper het halve werk is. Met 4 – 0 gingen we de kleedkamer in om even van de toverdrank te genieten maar na 5 minuten begint het drankje al te werken en zijn ze niet te stoppen om weer te gaan voetballen. Waarschijnlijk had appingedam ook wat in het drinken zitten want die kwamen uit de kleedkamer met een ontzettende drang naar ons doel dit resulteerde dan ook in een doelpunt. Na deze tegentreffer kwam het teamgevoel van F7 weer boven drijven en werd er weer met volle overtuiging aangevallen, dit resulteerde in nog een paar doelpunten, maar ook appingedam wist nog 3 keer te scoren. NEC F7 heeft deze moeilijke wedstrijd met het driemusketierentotaalvoetbal (mooi scrabblewoord) laten zien dat eigenlijk niet zo belangrijk is wie er een doelpunt maakt maar de tegenstander dol proberen te maken door goed over te spelen en te kijken wie er vrij staat. Maar ook samen te proberen de tegenstander de bal af te pakken, zodat zij niet kunnen scoren. Mag niet onvermeld blijven dat we een keeper hebben die onverschrokken is en niet bang om in te grijpen. We zullen dit seizoen nog een paar keer een tegenstander tegenkomen die toch sterker is dan ons maar als we blijven voetballen, zoals we vandaag hebben gedaan heb ik er wel vertrouwen in dit seizoen.