Knap herstel Neptunia: 5-0 winst

Neptunia heeft de wedstrijd tegen Corenos met ruime cijfers gewonnen. Na drie nederlagen op rij wist de ploeg Corenos op een 5-0 nederlaag te trakteren. En dat gebeurde met uitstekend voetbal.

Eerder dit seizoen speelde Neptunia ook al uitstekend tegen Corenos. De grootste overwinning tot vandaag werd gehaald in Roodeschool, toen Neptunia fris voetbal speelde en met 1-5 won. Een nieuwe ruime overwinning durfde niemand aan te denken. Corenos was bezig aan sterke reeks en Neptunia verloor drie keer op rij. Doelcijfers: één doelpunt voor, elf tegen.

Ook het blessurespook wil maar niet verdwijnen uit Delfzijl. Marc Schuijl, Frank Molema en Robert Steenbergen moeten nog steeds geblesseerd toekijken en helaas kon ook Pieter Meijerhof (ziek) niet spelen. Goed nieuws was dat topscorer Shanthony Cecilia na vier weken afwezigheid weer fit genoeg was om te starten.

Neptunia toonde 90 minuten lang gezonde agressie, iets wat de voorgaande weken af en toe ontbrak. Dat leverde in de tweede minuut al resultaat op. Wiebren de Jong veroverde bal op de helft van de tegenstander, combineerde met Cecilia en schoot vervolgens de bal snoeihard in het dak van het doel.

De fase die daarna volgde was rommelig, maar Neptunia bleef de betere ploeg. In de laatste tien minuten voor rust kreeg Neptunia dotten van kansen. Cecilia kwam alleen op doel (redding keeper), Ivar Boerma had een goede schotkans (redding keeper) en Sven Luijmers had absoluut moeten scoren toen hij tot twee keer toe vanaf vijf meter het doel onder vuur mocht nemen. Zijn eerst poging werd gestopt door de keeper, de rebound ging naast.

Toen iedereen zich verzoende met een 1-0 ruststand, besloot Myron Reiffers anders. Een vrije trap vanaf ongeveer negentien meter schoot hij hard en zuiver in de linkerhoek. De keeper had geen kans: 2-0.

In de tweede helft zou er een getergd Corenos op de mat verschijnen, zo was de verwachting. Zeker omdat zij vier punten meer hebben en omdat zij twee punten lieten liggen bij OKVC. Maar Corenos kon ook in de tweede helft geen vuist maken. Neptunia combineerde vrolijk door. Vorige week nog zoek getikt door Fc Grootegast, dit keer tikten zij zelf Corenos zoek.

Cecilia besliste na een uur spelen de wedstrijd toen hij dit keer wel de keeper versloeg in een één tegen één gevecht. De assist was van Boerma. Een paar minuten later speelde de thuisploeg de verdediging compleet uit elkaar. Michiel van Spaandonk had al kunnen scoren, maar hij bewaarde het overzicht en zag Cecilia er beter voor staan: 4-0. De grensrechter zag buitenspel, maar Cecilia bleef in de ogen van de scheidsrechter achter de bal.

Het laatste kwartier kabbelde wedstrijd naar het einde. Corenos geloofde het wel en Neptunia kon de grootste nederlaag van dit seizoen, vorige week tegen Fc Grootegast, volledig wegpoetsen. De kansen waren daarvoor aanwezig. Van Spaandonk schoot bijvoorbeeld van dichtbij hoog over. Dyon Schuijl scoorde even later wel van dichtbij na een goede rush van Nick Koolhof. Samen met Luijmers en De Jong had Koolhof de zaken in de achterhoede uitstekend voor elkaar. De laatste tien minuten mochten A-junioren Nijboer en Kempinga nog debuteren. Ze vervingen de moegestreden aanvallers Cecilia en Reiffers.

Door de overwinning stijgt Neptunia twee plaatsen. Maar door de overwinning van De Vogels op SGV, staat de ploeg van trainer Jan Potma nog steeds maar twee punten boven de nacompetitiestreep. Aanstaande dinsdag wordt de thuiswedstrijd tegen SGV ingehaald.

Opstelling Neptunia: Buntjer; Koolhof, Luijmers, De Jong; La Faille (60. Boxmeer), Stam, Van Spaandonk, Boerma; D. Schuijl, Reiffers (82. Kempinga), Cecilia (77. Nijboer).