Goede serie krijgt vervolg tegen Corenos

Neptunia heeft ook van Corenos gewonnen. Op Sportpark Uitwierde won Neptunia zonder veel problemen met 3-1 van de gasten uit Roodeschool. De ploeg van trainer Jan Potma behaalde uit de laatste vijf wedstrijden liefst dertien punten en is bezig aan een opmars op de ranglijst.

Ondanks het noodweer van de afgelopen dagen bleek het hoofdveld uitstekend bespeelbaar. De bezoekers op Sportpark Uitwierde konden zich daarom verheugen op een goede wedstrijd tussen twee ploegen in vorm, aangezien ook Corenos in de laatste weken uitstekende resultaten boekte (zeven punten uit de laatste drie wedstrijden).

Neptunia, met spits Ivar Boerma terug in de basis, begon uitstekend aan de wedstrijd. Na twintig minuten stond het namelijk al 2-0 voor de thuisploeg dankzij twee goede aanvallen over de linkerkant. De opkomende linksback Sven Luijmers bleek de gehele eerste helft een ware plaag voor de rechtsback van de tegenpartij. De aanvalsdrang van Luijmers leverde in de 17e minuut de openingstreffer op. Luijmers haalde de achterlijn en legde terug op Van Spaandonk, en voor hem was het een koud kunstje om de bal tegen het net te schieten: 1-0. Drie minuten later leverde Van Spaandonk een uitstekende assist, door Shanthony Cecilia (gestart vanaf eigen helft), alleen voor de keeper te zetten. Cecilia was iedereen te snel af, passeerde de keeper en scoorde beheerst: 2-0.

Wie dacht dat Neptunia vanaf dat moment de wedstrijd onder controle had, kwam bedrogen uit. De thuisploeg bracht de ploeg uit Roodeschool zelf weer in de wedstrijd. Nick Koolhof leed in de opbouw onnodig balverlies, waardoor Corenos kon overnemen. In eerste instantie leek de tegenaanval van Corenos niet gevaarlijk, maar Wiebren de Jong schoot bij het uitverdedigen ongelukkig tegen zijn eigen hand. De scheidsrechter gaf hiervoor terecht een penalty en aanvoerder Duinkerken liet keeper Erik Roels kansloos: 2-1.

Corenos had inmiddels al drie gele kaarten verzameld en dit werd ze enkele minuten voor het rustsignaal fataal. De linksback van de gasten zette totaal onnodig een forse tackle in op de benen van Marc Schuijl en de scheidsrechter kon niet anders dan hem met zijn tweede gele kaart van het veld sturen. Overigens was dit al de vijfde rode kaart in vier wedstrijden voor een tegenstander van Neptunia. Deels is dit de verdienste van het eigen aanvalsspel, omdat de tegenstander gedwongen wordt om overtredingen te maken. Maar meestal hebben de tegenstanders dit aan zichzelf te danken door veel te harde overtredingen te maken. In het gehele seizoen vielen er al zeven rode kaarten voor de tegenstander, tegenover twee voor Neptunia.

Vlak na de rode kaart van Corenos gooide Neptunia de wedstrijd in het slot. Kevin Reiffers haalde aan de linkerkant de achterlijn, legde de bal terug op Boerma en hij knalde uit de draai raak: 3-1.

Een terugkerend patroon in de reeks overwinningen van Neptunia is dat het in de eerste helft goed voetbalt, maar in de tweede helft verzuimt om een hoge score neer te zetten. Ook deze wedstrijd was dat weer het geval. Corenos besloot in de tweede helft om druk vooruit te blijven zetten en door middel van het klassieke kick and rush terug te komen in de wedstrijd. Dit bleek uiteindelijk een kansloze missie. Neptunia kwam geen verdedigend niet meer in de problemen, maar het aanvalsspel was erg matig.

Neptunia wist, net als vorige week tegen Noordpool UFC, niet goed wat het met de geboden ruimte moest en speelde in een te laag tempo om Corenos stuk te spelen. Omdat de wedstrijd al gespeeld was en er bovendien tegen tien man gespeeld werd, ontbrak bovendien ook de concentratie om een hoge score neer te zetten. Neptunia leverde slechts enkele vreemde afstandsschoten, waardoor de eindstand op 3-1 bleek steken.

Door de winst blijft Neptunia meedoen in de strijd om de winst in de tweede periode. Het staat nu gedeeld eerste, met evenveel verliespunten als Godlinze en Zuidhorn. De confrontatie tussen Zuidhorn en Neptunia volgende week is daarom een interessante. Dat is tevens de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Opstelling Neptunia: Roels; Nick Koolhof, De Jong, Luijmers; Schuijl (49. Marree), Stam, Meijerhof, Van Spaandonk; Reiffers, Boerma (78. Wolt), Cecilia (80. Abdulrahman).