Gemengde gevoelens Neptunia

Neptunia heeft aan de wedstrijd tegen GEO een punt overgehouden. In Garmerwolde was Neptunia grote delen van de wedstrijd beter, maar wist dit verschil niet in doelpunten uit te drukken. Neptunia stelde pas in blessuretijd een punt veilig en dat zorgde voor gemengde gevoelens.

In de eerste helft werd direct goed zichtbaar dat Neptunia over meer technische bagage beschikt dan GEO. De thuisploeg constateerde dit ook en liet Neptunia het spel maken. GEO, dat al verloor van Godlinze en Appingedam, verdedigde echter goed. Neptunia kwam niet verder dan een paar slappe afstandschoten en een omhaal van Michiel van Spaandonk.

GEO was, als ze in de buurt van de goal kwam, wel gevaarlijk. Dit leverde een dubieuze treffer op. De spits van GEO werd aan de rechterkant van het strafschopgebied vrij gespeeld. De controle ging moeizaam, dus de spits had hulp van zijn linkerarm nodig om de bal goed mee te nemen. De grensrechter van Neptunia had een perfecte positie om deze overtreding te constateren en stak de vlag in de lucht. De scheidsrechter dacht het beter te kunnen zien en negeerde dit signaal. Doelman Christiaan Buntjer was door de onverwachte handsbal uit positie. De afronding was vervolgens erg simpel: 1-0.

In de tweede helft werd het verschil tussen GEO en Neptunia groter. Neptunia drukte de tegenstander ver terug op eigen helft. De thuisploeg beperkte zich tot voorspelbare lange ballen, waardoor Neptunia vaak snel weer de bal had. Als GEO gevaarlijk werd, dan kwam dat door slordigheden in de passing van Neptunia. GEO kwam daardoor nog in kansrijke positie, maar raakte de paal.

Neptunia werd steeds gevaarlijker en had een aantal kansen om gelijk te maken. Een schuiver van Van Spaandonk verdween naast het doel en een schot van Ruben Stam werd knap gekeerd door de keeper. Ondertussen moest Neptunia gedwongen wisselen, want Shantony Cecilia (ziek), Pieter Meijerhof en Wiebren de Jong (beide hamstring) konden niet verder.

Mats Marree en Ivar Boerma waren twee van de drie invallers. Zij stonden aan de basis van de gelijkmaker. Toen de klok de blessuretijd had bereikt legde Marree aan voor een vrije trap aan de linkerkant van het veld. In het overvolle strafschopgebied was Boerma de scherpste en hij kopte de bal bij de tweede paal binnen: 1-1!

Ondanks de vele blessurebehandelingen floot de scheidsrechter al na vijf minuten extra tijd voor het einde. Gezien het scoreverloop moet Neptunia blij zijn met het punt, maar gezien het spelbeeld zijn er twee punten laten liggen.

Volgende week speelt Neptunia een thuiswedstrijd tegen De Fivel.