Gehavend Neptunia kan De Vogels niet stoppen

Een zwaar gehavend Neptunia heeft haar tweede nederlaag op rij geleden. In Groningen verloor het team van Jan Potma van het in vorm verkerende De Vogels met 3-1.

Een inmiddels frustrerend probleem dit seizoen bij het eerste elftal is het aantal afwezigen. Teveel jongens laten het afweten op momenten dat het team ze keihard nodig heeft. Vaak wordt er door een groep spelers om halfslachtige redenen afgezegd, waardoor uiteindelijk het team in kwaliteit inboet en nooit eens weken achter elkaar met dezelfde elf spelers kan starten. Dit weekend waren er 8 (!) spelers afwezig. Naast de langdurige geblesseerde spelers Myron Reiffers, Frank Molema en Christiaan Buntjer waren Michiel van Spaandonk, Jordy Koolhof, Sven Luijmers en Nick Koolhof (ook geschorst) op wintersport. Zaterdagochtend meldde Wiebren de Jong zich ook nog ziek, waardoor er A-junioren Vince Nijboer en Fajik Hodzic in de basis startten. Het enige goede nieuws was dat Ruben Stam weer terugkeerde na een hamstringblessure.

Hoewel Neptunia met een veredeld B-elftal speelde, kwam het nog aardig voor de dag in Groningen. Op het prima kunstgras van de Stadjers verliepen de combinaties over het algemeen vrij soepel. Toch kwamen de gastheren erg gemakkelijk aan een voorsprong. Vince Nijboer kreeg de bal uit een corner erg ongelukkig op zijn scheenbeen, waardoor de bal in de eigen kruising vloog. Een minuut later stond het echter alweer gelijk. Shanthony Cecilia wist wel raad met een perfecte crosspass van aanvoerder Pieter Meijerhof. Aan de linkerkant van het strafschopgebied kapte de linksbuiten naar binnen en schoot met zijn rechter in de verre hoek. Weer twee minuten later vernieuwde De Vogels haar voorsprong. Robert Steenbergen liet zich tot drie keer toe uitkappen door zijn directe tegenstander, die de bal laag bij de eerste paal voorgaf. Onder druk van de tegenstander maakte ook Ruben Stam een eigen doelpunt.

In de tweede helft breidde de thuisploeg de voorsprong al gauw uit. Neptunia leed vroeg in de opbouwbalverlies en de topscorer van De Vogels wist daar wel raad mee. De scheidsrechter negeerde daarbij overigens een vlagsignaal van de grensrechter. In het restant bloedde de wedstrijd een beetje dood. Neptunia probeerde het wel, maar kwam niet meer door de verdediging van de Stadjers. Uit de laatste vijf wedstrijden haalde Neptunia maar vier punten en is inmiddels van de subtop naar de middenmoot afgedaald.

Volgende week staat de inhaalwedstrijd tegen Godlinze op het programma.

Opstelling Neptunia: Roels, Nijboer, Schuijl, Stam, Steenbergen (70. Abdulrahman); Marree, Meijerhof, Boerma, Hodzic; Reiffers, Cecilia.