Erik Roels maakte laatste doelpunt Uitwierde

 

 

Neptunia heeft de laatste officiële competitiewedstrijd op sportpark Uitwierde verloren. In Delfzijl was Zuidhorn een maatje te groot: 2-3. Keeper en oer-Neptuniaan Erik Roels gaat de boeken in als de laatste doelpuntenmaker van het eerste elftal.

Hoewel Neptunia nog een minimale kans had op het behalen van de nacompetitie, ging deze wedstrijd nergens meer om. Een klein wonder moest er gebeuren om Neptunia in de nacompetitie te krijgen en Zuidhorn speelt volgende week hoe dan ook nacompetitie. Voor hen was deze ontmoeting een veredelde oefenwedstrijd.

Neptunia had in de eerste vijf minuten het beste van het spel, het kreeg een paar kleine mogelijkheden, maar na de openingsfase nam Zuidhorn het spel volledig over. Op een nat maar prachtig egaal hoofdveld op sportpark Uitwierde liet de nummer drie van de competitie de bal eenvoudig van voet naar voet gaan. Neptunia kreeg geen vat op het spel van de tegenstander. Voornamelijk op het middenveld kwam er weinig druk op de bal en ook de achterste linie had geen antwoord op de diepgaande spelers van Zuidhorn.

Na ruim een halfuur spelen stond het, overigens geheel terecht, 0-3 voor de uitploeg. Zuidhorn ging uiterst effectief met de kansen om en kende geen genade met de Neptunianen. De ploeg van trainer Jan Potma was slechts figurant tijdens hun laatste officiële wedstrijd op sportpark Uitwierde.

De tweede helft was een kwestie van uitspelen. Trainer Potma bracht nog buitenspeler Barz Abdulrahman en middenvelder Frank Molema, die na ruim een jaar blessureleed weer minuten maakte, in. De grootste kansen in de tweede helft waren nog voor de gasten, maar de tweede helft waren zij niet zo effectief als in de eerste helft.

In de laatste vijf minuten van de wedstrijd gaf Neptunia haar vaste trouwe supporters, die na afloop werden getrakteerd op een barbecue, toch nog twee keer reden tot juichen. In de 86e minuut maakte Ivar Boerma waarschijnlijk de mooiste goal van het seizoen. Na zwak uitverdedigen van de keeper van Zuidhorn ving Boerma de bal op de punt van de zestien met de borst op. De spits bedacht zich niet en haalde prachtig diagonaal uit. De bal kletste via de onderkant van de lat in de kruising: een wereldgoal.

Twee minuten later mocht Neptunia een penalty nemen, omdat Michiel van Spaandonk volgens de scheidsrechter te veel werd gehinderd bij een grote scoringskans. Oer-Neptuniaan Erik Roels zette zich achter de bal en mikte de bal feilloos in de kruising. Roels gaat de boeken in als laatste doelpuntenmaker van het eerste elftal op sportpark Uitwierde. Het is een afscheid die het sportpark verdient.

Neptunia eindigt het seizoen op de vijfde plaats, met 42 punten uit 26 wedstrijden. Met dit puntenaantal is de doelstelling van het seizoen behaald. Die was namelijk om het beter te doen dan vorig seizoen, toen er 35 punten werden gehaald. Uiteindelijk staat de ploeg uit Delfzijl waar het hoort staan. Het heeft uitstekende wedstrijden (GEO-thuis, Veendam 1894-uit, Noordpool UFC-uit) afgewisseld met zwakke prestaties (VVS-uit- en thuis, Engelbert-thuis), waardoor het net te kort komt voor de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. Desondanks is de vijfde plaats een knappe prestatie. Vanaf het begin van het seizoen wist de ploeg van trainer Jan Potma dat het door de aanstaande fusie alleen voor de eigen eer speelde en de motivatie dus niet uit de stand op de ranglijst moest halen. Daarnaast had de selectie het hele seizoen de beschikking over maar 14 à 15 man. Met een dergelijke smalle selectie is een vijfde plaats een prima prestatie.

De komende weken zal de eerste selectie nog door trainen richting het SES-toernooi op Hemelvaartsdag. Na dat toernooi voegt de selectie zich bij die van Eems Boys, om met de nieuwe trainer Erwin Heerlijn nog enkele trainingen af te werken.

Opstelling Neptunia: Roels; Nick Koolhof, De Jong, Stam, Luijmers; Marree (46. Abdulrahman), Meijerhof, Schuijl (46. Molema), Cecilia (75. Jordy Koolhof); Van Spaandonk, Boerma.