El Magico voortvarend uit de winterstop

 Het is weer begonnen de 2de helft van het voetbalseizoen en El Magico is netjes uit de winterstop gekomen. Vorige week een knotsgekke 4-4 tegen Froombosch waarbij het wel duidelijk bleek dat het, ondanks dat we geen echte winter hebben gehad, de velden het zwaar te verduren hebben gehad. Op de toendra in Froombosch kon het geliefde “one-touch-voetbal” niet gespeeld worden. Daarnaast werd de avond ervoor door enkelen een haaaaaaiiiffaaaatje gepikt (twaalf maxi-grill alstublieft), maar werden ook de verjaardagen gevierd van Chrerik Roels. Al met al niet de beste voorbereiding.

Daarnaast is de uitslag tegen Froombosch sowieso nooit belangrijk, want in feite speelt El Magico deze kraker niet tegen Froombosch maar eigenlijk gewoon tegen Henkie O. Deze ietwat naar beneden kijkende spits van Froombosch…………..het gras is echt wel groen Henkie……..zorgde in de heenwedstrijd voor nogal wat opschudding. Sindsdien is Henkie, de personificatie van Froombosch, en zijn posts op Facebook doen ons deugd en eigenlijk houden we van hem. Hij speelde keurig onze torpedo Stephan van Dijken uit de wedstrijd. Ongrijpbaar die man. Wie er voor El Magico gescoord hebben deze ochtend is niet meer bekend (met uitzondering van 1 goal) en ook zuiver oninteressant eigenlijk. Hoogtepunten waren toch de twee schlemielige penalty’s die we tegen kregen (Jacky zat er dichtbij).

Die ene goal die nog wel het onthouden waard was werd gescoord door niemand anders dan Sexy Lexy………Sexy Lexy is afgevallen en zijn ziedende roller werd gepromoveerd door de keeper van Froombosch tot doelpunt. Jammer dat we hier geen YouTube opname van hebben. Echter heeft El Magico een vaste cameraman, vlagger, wissel in dienst genomen onder de naam Lennard Kaaaaaaaaap’n. De toekomst ziet er rooskleurig uit.

Dan de wedstrijd tegen WEO. Plichtmatige 6-0 overwinning en aangezien deze verslaggever niet aanwezig was en er weinig info uit de groep is geleverd, slaan we deze wedstrijd voor het gemak over. Feit is wel dat Evert de Punt Sowibami zijn laatste wedstrijd schorsing uit zat deze dag. Mooi tegen de ploeg waar hij zijn schorsing ook van kreeg. Hopelijk blijven die rooie kaarten ons de rest van het seizoen bespaard.

Dan nog even een doorkijk naar aankomende zondag. Noordster op bezoek in het Waldstadion in Uitwierde. Noordster, de enige ploeg waar El Magico dit seizoen van verloren heeft. Een beladen duel zoals het nu lijkt. El Magico wil zich revancheren. Sowibami is er weer bij (en Duncan niet (grapje Duncan)) dus er liggen kansen voor El Magico.

 Afwachten dus, overigens is de wedstrijd uitverkocht, dus de kassa’s blijven zondag dicht. Een paar mededelingen van huishoudelijke aard nog. El Magico wordt regelmatig gevraagd naar de status van het Orakel Bosje. Zoals elk team zijn er wel eens eeeehhhh…..incidenten…….. John de Wolf had het kaartincident bij Oranje. Er was een zwembadincident in ’74 met Cruijff en El Magico heeft dit jaar ook een heus incident 2013/2014 gehad. Topploegen hebben dat gewoon!!!

Momenteel zijn er drukke onderhandelingen over het wegpoetsen van het incident en de gelederen te sluiten. Het is nog niet rond, maar de verwachting is dat Bosje aanwezig zal zijn bij het Hoogtepunt van het jaar, zijnde Mallorca 2014.

Overigens zal voor de indeling van de kamers op Mallorca een heuse loting worden gehouden. Gedacht wordt aan een wk-achtige loting met 3 potten met vier voetballers. Overigens zijn Chrerik Roels vrijgesteld van de loting. Een tweeling moet je niet uit elkaar halen, komt alleen maar gedonder van. De groepshoofden zijn nog niet bekend dus in een later stadium volgt meer info hierover.