El Magico bereid zich voor ……

Een tijdje was het rustig rondom het populaire El Magico. Na het kampioenschap in het seizoen 2011 – 2012 is El Magico bergafwaarts gegaan. De spelers namen het er van na de dikke winstpremies die uitgekeerd werden door de club. De spelers namen het ervan en reisden ieder feestje af in de regio. Er werden clubs afgehuurd en binnen no time hadden diverse spelers te kampen met overgewicht. Een debacle in het seizoen 2012- 2013 was het resultaat. Veel wedstrijden werden verloren door een gebrek aan vermogen, kwaliteit en vooral wilskracht. Het zelfvertrouwen daalde tot ver onder nul en het seizoen werd dramatisch afgesloten door El Magico.

Het bestuur legde iedere speler een boete op. Dit was kennelijk een drijfveer voor vele spelers om meer te gaan trainen. El Magico was niet meer te vinden op feestjes en partijen. Alleen maar op de trainingsfaciliteiten.

Er werden krachttrainers  en conditietrainers aangenomen om de spelers El Magico wederom fit te krijgen. Alle voorbereidingen voor het seizoen 2013 – 2014 waren in gang gezet.  Tot de winterstop ging het aardig. Maar het bleek al snel dat de achterstand van het feestende jaar te groot was. het vertrouwen moest nog veel groeien. Met een verdienstelijke 4e plaats op de ranglijst doet El Magico mee in het linker rijtje. Froombosch staat momenteel 3e en is de eerste tegenstander van El Magico na de winterstop.

In de winterstop is er keihard getraind om op een absoluut topniveau te komen. Een aantal spelers zijn al veelvuldig gespot in de sportschool en delen daar regelmatig handtekeningen uit. Jacky Pisvlek Oosten is fitter dan ooit. 18 kgs afgevallen en duikt weer als een panter achter de ballen aan. Geen mogelijkheid dat een spits nog voorbij deze onverschalkbare keeper zal komen. Ronnie “Bonnie” Wierenga heeft in de afgelopen 3 maanden zoveel snelheid ontwikkeld dat zijn lichaam zich eindelijk aanpast aan zijn technische kunnen. Spitsen uitkappen en dollen zal schering en inslag worden. En zelfs rushes draait Bonnie zich niet voor om.

Dan hebben we de enige en echte LIJDER “Lothar Hooitheüs”. De absolute laatste waarvan je zou verwachten die überhaupt ook maar één stap in de sportschool zou doen is werkelijk geobsedeerd.  De patat en bier is verleden tijd. Hooites leeft op fruit, groente,trainen en een gezonde dosis ……. Naar verwachting wordt Hooites opgesteld in de basiself komende zondag tegen Froombosch. Caping Evert is nog afwezig…..

The Rocketeer Roels is zoals altijd bijzonder gemotiveerd, hij traint uitsluitend voor zichzelf en weet het team op poetslappende wijze te motiveren. Niek “Freek” Verheek heeft ook zijn beste beentje voorgezet in de winterstop. Fietsen, krachttraining en hardlopen waren speerpunten. Helaas is hij was overtraind en heeft wat last van zijn achillespees. De clubarts verwacht wel dat hij komende zondag gewoon met Das Kanon van Dijken in de spits staat. Naar verluidt zouden deze 2 mannen40 doelpunten aan de fanclub beloofd hebben in de laatste seizoenshelft. Martinrazzi heeft veel looptraining gedaan en oogt bijzonder fit. Zijn spel is bijzonder hard en medogenloos. Lennie Kappen is toegevoegd aan de selectie, hij wilde graag het team sponsoren en advies geven op allerlei gebieden waar de normale mens geen verstand van heeft. Deze man heeft binnen een week de hele tactiek van het spelletje geleerd (op papier). Nu is het nog zaak dit in de praktijk uit te voeren. Nico de “Aardige vent” Hospers is eigenlijk al 5 jaar lang constant. 3x per week hardlopen en gewoon rushes langs de zijlijn maken. “Gurt” van der Veen heeft veel karate trainingen gevolgd. het “wax on – wax off” principe lijkt ook op het veld zijn vruchten af te werpen. En dan hebben we natuurlijk nog “Sexy Lexy” van der Wal: hij is nergens gespot. Maar van Sexy Lex weten we dat hij technisch zo begaafd is om de beide spitsen Freek en Das Kanon te bedienen en te strooien met steekpasses. Stephan “The Terminator” van Dijken is fitter dan hij ooit is geweest. Als een vuurpijl sjouwt hij over het veld. Naar verluidt heeft hij getraind met Usain Bolt. Zoveel snelheid heeft de beste man. Marco Das Kanon van Dijken lijkt toe te werken naar de meest fitte huls die deze man ooit heeft gehad. Peter “de narrepuut” Bosje is al een poos niet gespot op de trainingsvelden van El Magico. Er schijnen bijzondere redenen te zijn voor zijn afwezigheid. Tot slot moeten we nog even noemen dat Erwin “El Padre” Koster en Duncan Woepert denken dat zij zonder training het allemaal wel redden. Maar de hete adem van Lennie “Lennox Lewis” Kaaaapppppm is in hun nek.

Enfin, komende zondag staat de wedstrijd Froombosch – El Magico op het programma. De Extreme fitte selectie ziet graag een zo groot mogelijk supportersaantal in Froombosch. na de Facebookperikelen van “Henkie van Froombosch” over de thuiswedstrijd, zijn de spelers extra gemotiveerd om de overwinning te pakken. Naar verwachting zullen er grote aantallen supporters komen opdagen. Extra M.E. en politie zijn dan ook door de gemeente ingehuurd om ongeregeldheden te voorkomen.

Volgens Unibet is Froombosch ligt favoriet. Bij winst Froombosch ontvangt u 1,82 maal uw inzet retour. Bij winst El Magico 2,05 maal uw inzet. Op basis van de informatie die onze verslaggevers hebben verzameld lijkt El Magico toch een overwinning te gaan behalen.