El Magico back on track

Waldstadion Uitwierde, 15 maart 2014.

Een uitverkocht stadion, massa’s mensen en een uitstekende sfeer hing er het afgelopen weekend in het pittoreske Uitwierde. De beste ingrediënten voor een topwedstrijd.

Dat “El Magico” op de juiste weg is, bleek al uit de cijfers van de afgelopen wedstrijden. Attractief en aanvallend voetbal kenmerken het spel van El Magico. Het trainingsschema van de beul Gertjan Verbeek heeft zijn vruchten afgeworpen, daar de selectie extreem fit is.

Enfin, afgelopen zondag was het Noordster uit Pekel, die aan mocht treden in het stadion. Noordster werd door de bookmakers betiteld als torenhoge favoriet, daar er in de heenwedstrijd met 5-0 kansloos verloren werd van deze Rood / Zwarten. Eenrichtingsverkeer was het in Pekel.

 De wedstrijd werd begonnen met een hagelnieuwe bal die ook op het WK van 2014 zal rollen. Deze bal had ietwat Vuurpijl –achtige kenmerken. El Magico had het bord “verboden in te rijden” geplaatst aan de kant van het veld, en dat resulteerde in het eenrichtingsverkeer richting het doel van Noordster. Het was Chris “the Rocketeer Roels” die El Magico op voorsprong zette. Hij kreeg een assist van de assist van the Rocketeer, leverde zichzelf de assist en maakte tevens zelf de goal! Werkelijk een zinderende solo en de spelers van Noordster waren net Pionnen waarom geslalomd werd. Uiterst beheerst laag over de grond langs de keeper bleek een succes voor de 1-0! Opgemerkt moet worden dat the Rocketeer het shirt droeg van “Martinrazzi” die aan de kant stond wegens een (Anne)liesbreuk. Dit was om de gemiste penalty recht te zetten van Martinrazzi van de week ervoor. Das Kanon wilde de goal nog stelen. Zodra Chris “the Rocketeer” over de middenlijn komt, wordt door de voorhoede al rekening gehouden met “De kans op het stelen van een doelpunt”.

Vervolgens was het Marco “Das Kanon van Dijken” die de 2-0 op het scorebord zette. Niek “Freek” speelde van Dijken met een “no-Look pass”  vrij door de verdediging. Zij zijn de bal nu nog aan het zoeken…. Van Dijken kon zo doorlopen en verschalkte uiterst beheerst de keeper.

Er werd gerust met een stand van 2-0.  Na de rust begon El Magico voortvarend. Van Dijken werd neergehaald net buiten de rand van het16 metergebied.. Een vrije trap was het resultaat. Een spelersruzie tussen de hoogstverdienende sterren Niek Freek en Bonnie was het resultaat. Uiteindelijk greep trainer Di Martheo vanaf de zijlijn in en floot Bonnie terug. Freek was een betere specialist. Dat bleek, want een KEIHARDE KNAL ging in de kruising via de onderkant van de lat in het doel. Het publiek was zinderend en zongen Niek toe.

Toch sloop er wat laksigheid in. Gallery-play volgde en El Magico veranderde van een 4-4-2 speelstijl naar een 3-1-6 opstelling. Dat betekende leuke  trucs, maar ook vragen om problemen bij een eventuele counter. Dat bleek, want de 3-1 was het resultaat.

 

Evert dacht ook even een goal te kapen, maar deze werd afgekeurd wegens niet knippen van de strippenkaart voor vertrek.

Kort erna zette van Dijken de 4-1 op het Scorebord. El Magico toonde veerkracht. Wederom werd er laks omgegaan met de bal en kort achter elkaar werden de 4-2 en de 4-3 gemaakt door Noordster. Met nog 2 minuten te spelen lag de wedstrijd weer helemaal open, de supporters kwamen in de banken staan. Ze probeerden El Magico naar de overwinning toe te schreeuwen en zingen. Kennelijk had dit een zeer positief effect op “Gurt” van der Veen.  Gurt speelde overigens een uitstekende wedstrijd. Hij moest de positie van Martinrazzi overnemen. Gurt had zijn directe tegenstander in zijn broekzaken die kwam er pas na de wedstrijd weer uit. Gurt kreeg de bal aangespeeld en met een perfect geplaatst schot zette hij de 5-3 als eindstand op het scorebord. Zonder meer de mooiste goal van het seizoen. Gurt was dan ook man of the match.

 Na de wedstrijd werd de perconferentie gehouden met trainer “Di Martheo” en lijster “Lothar Hooiteus”. Di Martheo “Vandaag zag je het resultaat van een groeiend zelfvertrouwen binnen de groep, er werd goed gecombineerd en verzorgd voetbal gespeeld, we hebben vandaag nieuwe dingen geprobeerd en nieuwe kansen gezien”. Lathar Hooitheus vond het uiteraard nodig een kritische noot te plaatsen “Vandaag hadden we meer mogelijkheden dan de kansen die we benut hebben, dat vond ik jammer”.

Volgende week is El Magico vrij, en 30 Maart staat de topper tegen Muntendam op het programma. Muntendan heeft nog geen één wedstrijd verloren en staat met 27 punten uit 9 wedstrijden steevast bovenaan. Toch geloven de bookmakers in een reele kans voor El Magico. U kunt uw geld inzetten op Unibet. Winst El Magico levers 2,8 keer uw inzet, winst Muntendam 1,9 keer uw inzet en een gelijkspel 2,1 keer uw inzet.

 

Wist u dat:

-         Peter Bos toch gemist wordt zodra er blessureleed in de defensie is van El Magico?

-         Lothar Hooitheus weer in fitheid inboekt? Hij was een tijd goed bezig in de sportschool, maar je ziet nu dat hij weer krom gaat lopen. Hij was de afgelopen dagen alleen thuis. De technische staf  denkt dat bepaalde delen van zijn lichaam daardoor niet meer in balans zijn wegens gewichttoename. Zijn rug is niet sterk genoeg om het gewicht aan de voorzijde te dragen.

-         Martinrazzi last heeft van een (Anne) liesbreuk? De technische staf heeft zijn vraagtekens bij de oorzaak hiervan. Duidelijk is dat dit niet op het voetbalveld ontstaan is.

-         Terminator Stephan van Dijken best zenuwachtig wordt voor het doel als er 50 verschillende opties geboden worden betreffende het afwerken van een bal? Resultaat is te vergelijken met een Lawinepijl die de lucht in gestoken wordt.

-         Wouter Choppels een uitstekende teamgeest heeft? Hij offert zichzelf op als hij denkt dat het team goed loopt zonder hem.

-         Niek Verheek bijna fit terug is, en de pegels wederom van zijn voeten afknallen?

-         Evert Sowikromo toch even een aanzegging van de scheidsrechter kreeg voor de wedstrijd of hij zich wel een beetje wilde beheersen?

-         Nico “Hospitality” a.k.a. aardige vent een uitstekende conditie heeft?

-         Sexy Lexy nog steeds een uitstekende steekpass heeft?

-         Jacky “Sniper” Oosten heel hard kan schreeuwen als er dingen fout gaan.

-         “Sniper” Oosten toch weer 3 doelpunten heeft moeten incasseren.

-         Das Kanon van Dijken 7 doelpunten in 3 wedstrijden heeft gemaakt.

-         Chris “the Rocketeer” Roels echt NOOIT verzaakt. Hij draagt en motiveert het team met “VERDOMME MAAAAANNNN”

-         Bonnie erop uit is om mensen te vernederen met zijn Panna’s, Akka’s en technische acties?

 

De voorverkoop is reeds gestart voor de wedstrijd tegen Muntendam. Supporters wordt aangeraden op de fiets of met openbaar vervoer te komen, daar de politie Delfzijl niet voldoende capaciteit heeft om dit in de hand te houden.