Derde winst op rij met wederom 5 goals

Neptunia heeft de thuiswedstrijd tegen Mamio gewonnen. Op Sportpark Uitwierde had Neptunia het lang lastig met de Stadjers, maar in de slotfase nam Neptunia ruim afstand: 5-2. Na de overwinningen tegen Grootegast en Corenos was dit de derde overwinning op rij waarin Neptunia vijf keer doel trof.

Mamio stond voorafgaand aan deze wedstrijd nog boven Neptunia. Zij kwamen naar Delfzijl met enkele schorsingen. De topscorer en de keeper mochten niet spelen wegens een rode kaart in een voorgaande wedstrijd. De resultaten van de laatste weken waren echter wel goed, want tegen Godlinze en met tien man tegen Appingedam werd er een punt gepakt.

Neptunia heeft de slechte seizoensstart achter zich gelaten en presteert nu naar behoren. De goede resultaten en het uitstekende spel tegen Grootegast en Corenos werden meegenomen naar deze wedstrijd.

In de eerste helft was er nog weinig gebeurd toen in de tiende minuut aan de rechterkant Nick Koolhof aan een solo begon. Hij passeerde enkele tegenstanders, maar werd tot stoppen gedwongen door middel van een overtreding. Shanthony Cecilia wist wel raad met deze vrije trap. Hij mikte de bal laag in de verre hoek en liet de keeper kansloos. In het vervolg was Neptunia nog enkele keren dreigend. Mamio leek geen vuist te kunnen maken, maar kwam na een halfuur spelen toch op gelijke hoogte. Invaller Bert Zimmerman was uit een vrije trap de meest attente persoon in het strafschopgebied van Neptunia en had geen moeite om de gelijkmaker aan te tekenen.

De uitploeg putte vertrouwen uit de gelijkmaker en trachtte nog voor rust op voorsprong te komen. Dit lukte niet en op het moment dat iedereen zich verzoende met een gelijke stand in de rust, sloeg Neptunia nog twee keer toe. In de 44e minuut combineerden Shanthony Cecilia en Dyon Schuijl zich door de verdediging van Mamio heen. Cecilia kwam vrij voor de keeper en rondde bekwaam af. In de blessuretijd verdubbelde Neptunia de voorsprong. Dyon Schuijl kreeg de bal op de zestien meter aangespeeld. Hij nam de bal eerst verkeerd aan, maar maakte hier handig gebruik door middel van een snelle kapbeweging. De bal lag voor het linkerbeen en met een laag schot versloeg hij de keeper.

In de tweede helft was het spel onrustig. Geen van beide ploegen wist de bal lang in de ploeg te houden. De strijd werd voornamelijk op het middenveld uitgevochten, zonder dat daarbij kansen ontstonden. Mamio gaf niet op en werd langzaam sterker. Toen zij twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakten, was de spanning volledig terug in de wedstrijd. Doelman Christiaan Buntjer kon een vrije trap vanaf de linkerkant nog keren, maar de rebound was voor een speler van Mamio.

Zeker toen Cecilia met een vervelende armblessure het veld moest verlaten, leek de angel uit het spel van Neptunia gehaald en werd het gedwongen tot verdedigen. Maar niets bleek minder waar. Waar Cecilia in de eerste helft een plaag was voor de verdediging van Mamio, was invaller Ivar Boerma dat in de tweede helft.

Een kwartier voor tijd veroverde Ruben Stam op kenmerkende wijze de bal op de helft van Mamio. Vervolgens ontstond een twee tegen twee situatie die Stam en Boerma uitstekend uitspeelden. Boerma kwam alleen voor de keeper en rondde af. Tien minuten later was Ruben Stam weer de aangever en stond Boerma opnieuw alleen voor de keeper. Dit keer had hij meer tijd en kon de bal simpel in het doel werken. Tussen beide doelpunten door was Mamio dichtbij een nieuwe aansluitingstreffer geweest, maar Robert Steenbergen redde op de doellijn.

Wederom een overwinning voor Neptunia en wederom werd er vijf keer gescoord. Waar in de eerste zeven competitiewedstrijden maar vijf keer werd gescoord, scoort Neptunia nu in drie wedstrijden maarliefst vijftien keer. Een ongekende wilde. Door de overwinningsreeks is Neptunia opgeklommen naar de zevende plaats. Volgende week gaat Neptunia proberen een vervolg aan de goede vorm te geven. Dan wordt er gespeeld in en tegen Godlinze.