Beschamende 1e helft Neptunia fataal

Neptunia heeft de uitwedstrijd tegen HS’88 met ruime cijfers verloren. In Hoogezand keek Neptunia door een belabberde eerste helft al na ruim een halfuur spelen tegen een 3-0 achterstand aan. De tweede helft was beter, maar de opgelopen achterstand was te groot: een 4-1 nederlaag.

Twee weken geleden tegen OKVC kon Neptunia nog het excuus opvoeren dat er acht mensen afwezig waren, dit keer golden er geen excuses. Net als tegen OKVC verloor Neptunia van een degradatiekandidaat en dit keer was het ook nog eens zwaar terecht.

HS’88, een ploeg dat weinig uitzicht heeft op handhaving, besefte maar al te goed dat ze vandaag drie punten moesten pakken om nog enige hoop te houden op lijfsbehoud. Ze bespeelden Neptunia als team, zonder individuele uitblinkers. Zij deden wel het stapje extra en toonden wel de nodige gezonde agressiviteit, iets wat bij Neptunia ontbrak.

Als Neptunia het niet kan opbrengen om de juiste mentaliteit te tonen en de afspraken na te komen, dan blijft er weinig van over. Natuurlijk heeft Neptunia meer kwaliteit dan HS’88, maar die komen pas tot uiting als het hele team er keihard voor knokt.

Dat was duidelijk niet het geval. Na ruim een halfuur spelen stond HS’88 met 3-0 voor. Twee van de drie goals vielen uit terecht gegeven penalty’s. Aan alle goals gingen nogal wat persoonlijk fouten vooraf: onnodige corners/vrije trappen weggeven, duels verliezen, de bal loslaten of door simpelweg niet te anticiperen op de situatie, waardoor je te laat komt. Voornamelijk aan de linkerkant ging er zowel aanvallend als verdedigend het nodige verkeerd.

Vlak voor rust kreeg Neptunia een penalty en ook deze was terecht. Reiffers scoorde rustig: het was pas de derde goal na de winterstop van Neptunia.

Na een donderspeech in de rust, ging het in de tweede helft beter. Neptunia voetbalde makkelijker dan HS’88, maar kansen bleven uit. In de slotfase liep de thuisploeg nog uit naar 4-1. Einde wedstrijd.

Met het schaamrood op de kaken weer terug naar Delfzijl. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen FC Grootegast op het programma.

Opstelling Neptunia: Buntjer; Nick Koolhof, Marc Schuijl (42. Tomo), Luijmers, Steenbergen; La Faille (30. Jordy Koolhof), Stam, Meijerhof; Van Spaandonk, Reiffers (75. Dyon Schuijl), De Jong.